Spausdinti šį puslapį

Teisėjų taryba pritaria Kauno teisėjų atleidimui

2012-02-03, 11:07
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Teisėjų taryba penktadienį pritarė keturių Kauno teisėjų, dėl galimo bandymo paveikti sprendimus bylose patekusių į STT akiratį, atleidimui.

Trys Kauno miesto apylinkės teismo teisėjai ir Kauno apygardos administracinio teismo pirmininko pavaduotojas Kęstutis Gudynas Prezidentės paprašė atleisti juos iš pareigų.

Tuo metu dar vieną apylinkės teismo teisėją Almantą Lisauską šalies vadovė siūlo šalinti už teisėjo vardo žeminimą. Visi šie teisėjai atsidūrę Specialiųjų tyrimų tarnybos akiratyje dėl galimo bandymo paveikti sprendimus bylose.

Savo noru besitraukiančius teisėjus galėjo atleisti ir Prezidentė, bet nuspręsta kreiptis į teisėjų tarybą.

Kauno miesto apygardos administracinio teismo teisėją ir šio teismo pirmininko pavaduotoją Kęstutį Gudyną ir Kauno miesto apylinkės teismo teisėją Rimantą Bučmą Teisėjų taryba vienbalsiai patarė atleisti savo noru.

Teisėjų tarybos pirmininkui Gintarui Kryževičiui posėdžio metu dalyvavusių teisėjų Valdonės Račiūnienės ir Geručio Varanavičiaus pasiteiravus, ar jie prašymus atleisti pateikė savo valia ir be jokio spaudimo, abu teisėjai patvirtino, kad spaudimas nebuvo daromas.

„Aš pati parašiau ir pasirašiau bei įteikiau“, – Teisėjų tarybai sakė Valdonė Račiūnienė.

Teisėjų taryba Prezidentei vienbalsiai taip pat patarė šiuos teisėjus atleisti.

Kauno miesto apylinkės teismo teisėjas A. Lisiauskas šiuo metu atostogauja Australijoje. Teisėjas pareiškė norą dalyvauti posėdyje, be to, jis nori susipažinti su tyrimo medžiaga, tad jo atleidimo klausimas bus sprendžiamas artimiausio Teisėjų tarybos posėdžio metu.

Per pustrečių metų už teisėjo vardo pažeminimą atleista dešimt teisėjų.

www.lrt.lt ir LTV naujienų tarnyba
www.lvcom.lt

Komentuoti