Teismas dar kartą nurodė atskleisti šaltinį

2012-01-14, 07:35
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus apygardos teismas paliko galioti žemesnės instancijos teismo nutartį, kuri įpareigoja žurnalistę atskleisti informaciją suteikusį asmenį.

Galimą teismų korupciją narpliojusi „Lietuvos ryto“ žurnalistė Laima Lavastė vykdyti teismo nutartį atsisako, praneša „Panorama“. Ji įsitikinusi, kad publikacijoje prisistatyti nepanoręs teisėjas, atskleidęs kaip papirkinėjami jo kolegos, kaip advokatai, prokurorai ir teisėjai deriną bylų nuosprendžius, privalo likti nežinomas. Tai antras kartas Lietuvoje kada teismas nurodė atskleisti informacijos šaltinį. Tačiau iki šiol tą daryti žurnalistai atsisakė.

„Šiuo metu esu užsienyje ir galėčiau turbūt prašyt politinio prieglobsčio, nes Lietuvoje laužomos pagrindinės laisvos spaudos laisvės. Aš jos neketinu vykdyti, nes ji sulaužo pagrindinius Lietuvos ir demokratijos principus. Tačiau kaip paklusni pilietė, gerbiu teismą, ir nevykdydama teismo nutarties, tikrai vykdysiu visas bausmes, kurias teismas skirs. Kadangi neturiu pinigų mokėti baudų, pasirinksiu net ir areštą ar viešuosius darbus“, – „Panoramai“ sakė žurnalistė Laima Lavastė.


Giedrius Vitkauskas
LTV naujienų tarnyba
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24