Spausdinti šį puslapį

Vaikai svaiginosi vaistais, kuriuos jiems pardavė sutuoktinių pora

2018-09-27, 16:04
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vaikai svaiginosi vaistais, kuriuos jiems pardavė sutuoktinių pora Pranešimo spaudai autorių nuotr.

Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų bei jų platinimo. Manoma, kad į teisiamųjų suolą sėsiančios sutuoktinių poros parduotais raminamaisiais vaistais svaiginosi keli vaikų globos namų auklėtiniai. Apie įvykį praneša Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyrius.

Šiemet sausį Aukštaitijoje veikiančių vaikų globos namų darbuotojai pastebėjo keistai besielgiantį nepilnametį auklėtinį. Įtarimai, kad jis gali būti apsvaigęs nuo kvaišalų, pasitvirtino atlikus specialų testą – globotinio organizme rasta psichotropinių medžiagų pėdsakų. Apie tai buvo pranešta policijai.

Paaiškėjo, kad šiam jaunuoliui išvakarėse kitas nepilnametis tų pačių globos namų gyventojas davė dvi tabletes, kaip vėliau nustatyta – raminamųjų vaistų, kurių sudėtyje yra psichotropinių medžiagų. Apžiūrėdami pastarojo globos namų auklėtinio kambarį, policijos pareigūnai surado dar 13 vienetų tablečių. Buvo nustatyta, kad jų jaunuolis išvakarėse gavo iš aštuoniolikametės merginos, buvusios šios globos įstaigos auklėtinės.

Utenos kriminalistai netrukus išsiaiškino, kad 50 vienetų raminamųjų vaistų tablečių minėta mergina už 12 eurų įsigijo iš Ignalinos rajone gyvenančių sutuoktinių – 46 metų O. M. ir 59 metų V. M. Pastarajam šių vaistų dėl ligos išrašo gydytojai, tačiau įtariama, kad vyras su žmona dalį jų sugalvojo parduoti. Įsigytais vaistais svaiginosi ne tik pirkėja – ji dalį tablečių davė nepilnamečiui draugui, kuris ne tik kelias pats išgėrė, bet ir pavaišino kitą nepilnametį globos namų auklėtinį.

Atlikus ikiteisminį tyrimą, sutuoktiniams O. M. ir V. M. pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų turint tikslą jas platinti. Už tai LR Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 10 metų.

Buvusiai globos namų auklėtinei ir jos tuo metu dar pilnametystės nesulaukusiam draugui pareikšti kaltinimai dėl psichotropinių medžiagų platinimo nepilnamečiams. Už tai jiems gresia laisvės atėmimas nuo 3 iki 12 metų.

Komentuoti