Spausdinti šį puslapį

Šalyje vyko Konstitucijos egzaminas

2011-10-07, 04:59
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius sako, kad Konstitucija jam – viena iš paskutinių užuovėjų, jeigu iškiltų problemos.
Ketvirtadienį vyko Konstitucijos egzaminas, kurį jau penktus metus organizavo Teisingumo ministerija. Egzamino metu buvo pateikti du skirtingi testai: vienas – turintiems teisinį išsilavinimą, o kitas – visiems kitiems.

Egzaminu dienos rytą pradėjo Teisingumo ministras Remigijus Šimašius. Jis apsilankė Vilniaus Mikalojaus Daukšos vidurinėje mokykloje, kur moksleiviai tikrinosi žinias, kaip moka pagrindinį šalies įstatymą.
Niekada egzamino nelaikęs ministras, sako, kad Konstitucijos egzaminas – proga pasitikrinti savo žinias.
„Iš tikrųjų, turbūt kiekvienas turime savo konstitucijos vaizdinį. Bent jau man tai yra viena iš paskutinių užuovėjų, jeigu iškiltų problemos“, – sako R. Šimašius.
Panevėžio Juozo Miltinio gimnazijoje Konstitucijos egzaminą laikė beveik penkiasdešimt aštuntų – dvyliktų klasių mokinių. Daugelis jų – pirmąkart.
„Pernai buvo lengvesnis, klausimai gal lengvesni pagal metus, nes dabar buvo daugiau sudėtingesnių klausimų,kurie konstitucijoj nelabai atkreipti į juos dėmesio“, – LTV naujienų tarnybai teigė kalbintas egzamino dalyvis.
Vilniaus savivaldybėje šiais metais egzaminą laikė kur kas daugiau žmonių nei praėjusiais metais. Dalyviai sako ruošėsi nedaug.
Konstitucijos egzaminas vyksta dviem etapais: pirmadienį dalyviai turėjo atsakyti į 30 klausimų, o antrąjį etapą – spalio 18 dieną – sudarys 19 klausimų ir vienas, į kurį reikės atsakyti Aiškinamuoju raštu.

www.lrt.lt
www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti