Pateikti prašymą ginklui laikyti bus galima per elektroninę sistemą

2013-09-30, 10:29
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pirmadienį įsigalioja Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo pakeitimai, kurie supaprastina leidimų laikyti ginklus gavimo tvarką ir leidžia prašymus dėl leidimo laikyti ar nešiotis ginklus pateikti elektroniniu būdu. Tai galima padaryti prisijungus prie informacinės sistemos www.epolicija.lt. Pateikus prašymą elektroniniu būdu policijos komisariate reikės apsilankyti tik atsiimant leidimą laikyti ar nešiotis ginklus.

"Ši norma taikoma visiems Lietuvos Respublikos piliečiams ir juridiniams asmenims, kurie ketina įsigyti šaunamuosius ginklus. Pildant prašymą per elektroninę sistemą, visas reikalingas gydytojų pažymas bus galima nuskaityti ir įkelti į sistemą. Originalus reiks atsinešti į policiją tik atsiimant leidimą ginklui laikyti. Taip bus taupomas tiek pareigūnų, tiek žmonių laikas", - sakė Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Artūras Paulauskas.

Atlikusios atitinkamus asmens patikrinimus, Policijos įstaigos sistemoje įrašys, kokių rūšių ginklus asmuo gali įsigyti. Ginklais prekiaujantys subjektai iš asmens, pageidaujančio įsigyti ginklų, privalės reikalauti pateikti leidimą laikyti ginklus ir per policijos elektroninių paslaugų sistemą pateikti užklausą, ar asmeniui, kuris pateikė leidimą laikyti ginklus, leidžiama įsigyti jo pageidaujamų ginklų. Daugumą iki šiol policijai teiktų dokumentų apie ginklų apyvartą bus galima pateikti elektroniniu būdu.

NSGK taip pat primena, kad 2014 m. sausio 1 d. baigiasi dar 2010 metais Seimo priimtoje Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo naujoje redakcijoje nustatytas pereinamasis laikotarpis, per kurį visi asmenys, kurie turi dar neužregistruotus atitinkamos kategorijos ginklus, turėtų juos užregistruoti teritorinėse policijos įstaigose. Registruoti privaloma dujinius pistoletus (revolverius), senovinius ginklus bei jų kopijas, taip pat nedidelės galios šaunamuosius ginklus (šratinius), kurie dar nėra įregistruoti. To nepadariusiems iki nustatyto termino, po 2013 m. gruodžio 31 d. bus taikoma baudžiamoji atsakomybė.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24