Koncernui „MG Baltic“ pareikšti įtarimai

2017-02-28, 13:14
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Koncernui „MG Baltic“ pareikšti įtarimai © BFL (Karolio Kavolėlio nuotr.)

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pareiškė įtarimus Dariaus Mockaus valdomam koncernui „MG Baltic“. Tai BNS patvirtino STT vadovas Saulius Urbanavičius.

„Taip. Yra pareikšti įtarimai koncernui“, - BNS antradienį sakė S.Urbanavičius.

Teisėsauga pernai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo - jame buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis įtariamas iš „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio paėmęs per 100 tūkst. eurų kyšį už politinės partijos veikimą koncerno naudai. Vykdydama tyrimą, Specialiųjų tyrimų tarnyba taip pat pranešė įtarianti, kad R.Kurlianskis per Seimo narį „darbietį“ Vytautą Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partijos narius, kad šie taip pat veiktų koncerno naudai.

Vykstant šiam tyrimui, buvo apklausti ir kiti koncerno vadovai. Rugpjūčio pabaigoje pareigūnai kaip specialųjį liudytoją apklausė jo valdybos narį Romaną Raulynaitį, o rugsėjo pradžioje - kaip specialusis liudytojas apklaustas ir koncerno prezidentas D.Mockus.

Specialaus liudytojo statusas asmeniui suteikiamas, kai jis apklausiamas apie savo veiksmus, bet pagrindo įtarimams pateikti nepakanka.

„MG Baltic“ valdo 73 prekybos, alkoholio gamybos, logistikos, žiniasklaidos, nekilnojamojo turto plėtros, statybos, informacinių technologijų, telekomunikacijų įmonės. 2015 metais grupės pardavimo pajamos siekė 539 mln. eurų, grynasis pelnas - 22,3 mln. eurų.

bns
Naujienų agentūros BNS informaciją
atgaminti visuomenės informavimo
priemonėse bei interneto tinklalapiuose
be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24