STT: Kupiškyje sulaikyti kyšininkavimu įtariami seniūnai

2016-09-21, 06:59
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
STT: Kupiškyje sulaikyti kyšininkavimu įtariami seniūnai © L24 (M. Paliuškevič nuotr.)

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai atlieka dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl galimo kyšininkavimo Kupiškio rajone.

Pareigūnai tiria kaip buvo vykdomos sutartys dėl Kupiškio seniūnijų kelių ir gatvių su žvyro danga priežiūros darbų. Ikiteisminio tyrimo metu surinkta duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, kad Kupiškio rajono savivaldybės seniūnai A. Z. ir J. V. S. iš įmonės, atlikusios kelių tvarkymo darbus, reikalavo ir priėmė kyšių įvairiomis paslaugomis.

Atlikdami procesinius veiksmus, STT Panevėžio valdybos pareigūnai iš Kupiškio rajono savivaldybės administracijos paėmė tyrimui reikšmingų dokumentų. Buvo atliktos kratos kai kurių asmenų darbo vietose bei namuose. Įtariamieji seniūnai sulaikyti dviems paroms.

Šį ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Tai jau ketvirtasis šiais metais STT Panevėžio valdybos pradėtas ikiteisminis tyrimas Kupiškyje. Du ikiteisminiai tyrimai yra susiję su bendrove „Kupiškio vandenys“, kitame – pareigūnai tiria Kupiškio rajono seniūnijos melioracijos statinių naudotojų asociacijos viešųjų pirkimų komisijos pirmininko galimai padarytą nusikalstamą veiką.

stt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24