Seimui nepavyko pakeisti Medžioklės įstatymo

2013-05-09, 13:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ketvirtadienį Seimui dar kartą nepavyko priimti daug politinių aistrų kėlusių Medžioklės įstatymo pataisų.

Parlamentarams pritrūko balsų priimti Prezidentės Dalios Grybauskaitės grąžintus šio įstatymo pakeitimus. Už tai, kad būtų priimtas visas įstatymas be pakeitimų, balsavo 66 Seimo nariai, prieš - 1. Už tai, kad grąžintas įstatymas būtų priimtas su visomis Respublikos Prezidento teikiamomis pataisomis ir papildymais, balsavo 66 Seimo nariai.

Kaip numato Seimo statutas, grąžinto įstatymo priėmimo metu, pirmiausia, balsuojama, ar priimti visą įstatymą be pakeitimų. Pakartotinai Seimo apsvarstytas įstatymas laikomas priimtu, jeigu už įstatymą balsavo daugiau kaip pusė, o už konstitucinį įstatymą - ne mažiau kaip 3/5 visų Seimo narių.

Jeigu įstatymas be pakeitimų nepriimtas, balsuojama, ar priimti įstatymą su visomis Respublikos Prezidento teikiamomis pataisomis ir papildymais. Šiuo atveju pakartotinai apsvarstytas įstatymas laikomas priimtu, jeigu už jį balsavo dauguma posėdyje dalyvaujančių Seimo narių, o už konstitucinį įstatymą - daugiau kaip pusė visų Seimo narių.

Kaip ELTA jau skelbė, nuo kitų metų turėjusios įsigalioti Seimo priimtos Medžioklės įstatymo pataisos buvo priimtos balandžio 25 dieną. Už jas balsavo 67 Seimo nariai, susilaikė 4 parlamentarai.

Dėl Medžioklės įstatymo priėmimo Liberalų sąjūdžio frakcija kreipėsi į Seimo kanclerį ir Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

Prezidentė D. Grybauskaitė dėl Konstitucijos ir Seimo statuto pažeidimų grąžino parlamentui pakartotinai svarstyti Medžioklės įstatymo ir lydimųjų įstatymų pataisas. Prezidentės teigimu, įstatymai, keliantys abejonių dėl jų priėmimo teisėtumo, negali įsigalioti.

Medžioklės įstatymo pataisomis Seimas buvo patikslinęs medžioklės plotų naudotojų pareigas ir žemės sklypų savininkų teises.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24