Kauno šv. Pranciškaus mokykla ketina pasveikinti naująjį popiežių Pranciškų

2013-03-14, 15:40
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prieš keletą mėnesių šv. Pranciškaus vardą gavusios Julijanavos katalikiškos vidurinės mokyklos bendruomenė su džiaugsmu sutiko naujojo popiežiaus sprendimą pasirinkti Pranciškaus vardą.

Šių mokslo metų pradžioje visa mokyklos bendruomenė dalyvavo apklausoje, kurios metu vieningai nusprendė šiai ugdymo įstaigai suteikti šv. Pranciškaus vardą.

„Pranciškus Asyžietis yra Dievo kūrinių - gamtos, gyvūnijos, augmenijos - globėjas, todėl ir pasiūlėme mokyklą pavadinti šiuo vardu", - teigė laikinai pareigas einanti mokyklos direktorė Elvyra Bačėnienė.

„Vakar vakare sužinojome, kad naujasis popiežius pasirinko Šv. Pranciškaus vardą. Visa mokyklos bendruomenė tuo labai džiaugiasi. Kalbėsimės su vyskupu Rimantu Norvila ir jeigu sulauksime jo pritarimo, pasveikinsime popiežių Pranciškų, bandysime gauti jo apaštališkąjį palaiminimą", - pasakojo E. Bačėnienė.

Prieš daugiau nei 3 metus Aleksote esanti mokykla tapo katalikiška. Ji priklauso Lietuvos katalikiškų mokyklų asociacijai. Mokykloje šalia tradicinio ugdymo diegiama katalikiškų vertybių dvasia. Naujieji mokslo metai tradiciškai pradedami šv. Mišiomis Aleksoto šv. Kazimiero bažnyčioje ir piligrimine kelione į Šiluvos atlaidus. Praėjusių metų gruodį Kauno šv. Pranciškaus mokykloje atidarytas Sakralinis centras.

„Pavasarį mūsų mokykloje vyks tradicinė konferencija „Prie dvasingumo versmės". Joje kalbėsime ne tik apie įprastą, bet ir dvasinę ekologiją. Į konferenciją įtrauksime ir popiežiaus Pranciškaus gyvenimo momentus. Džiaugiamės, kad įvyko toks sutapimas. Šis vardas pasitarnaus mokant ir ugdant jaunąją kartą", - tvirtino mokyklos vadovė E. Bačėnienė.

Danutė MARCINKEVIČIENĖ
Viešųjų ryšių poskyrio vyriausioji specialistė

www.kaunas.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24