Premjeras su Punsko valsčiaus viršaičiu aptarė lietuviškų mokyklų išlaikymo klausimus

2013-03-05, 13:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pirmadienį Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius priėmė Lenkijos Punsko valsčiaus viršaitį Vytautą Liškauską. Susitikimo metu aptartos finansinės problemos, dėl kurių ketinama Punsko valsčiuje uždaryti tris lietuviškas mokyklas.

Punsko valsčius dar praėjusiais metais kreipėsi į Lenkijos valdžios institucijas, prašydamas padidinti mokykloms, kuriose mokoma lietuvių kalba, mokinio krepšelį 80 proc., tačiau priimtas sprendimas mokinio krepšelį padidinti tik 20 proc. Norint išlaikyti tris pagrindines mokyklas, papildomai 2013 metais reikėtų apie 700 tūkst. litų. Šios sumos Punsko valdžia neturi, todėl, tarybos sprendimu, mokyklas ketinama uždaryti.

„Tai ne politinė, bet ekonominė – finansų trūkumo – problema. Lietuva yra pasirengusi iš savo valstybės biudžeto skirti 400 tūkst. litų, tačiau tai būtų tik laikinas problemos sprendimo būdas. Būtina suprasti, jog net ir suradę reikiamas lėšas, problemą išspręstume tik šiems metams. Tam reikia ir Lenkijos Vyriausybės institucijų sprendimo dėl tolimesnio lietuviškų mokyklų finansavimo“, – teigė Ministras Pirmininkas.

Anot premjero, padėtį dėl susidariusios situacijos bandys spręsti ir į Punską kovo 11 d. vyksiantis švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis. Ministras planuoja susitikti su lietuvių bendruomene bei vietos valdžia.

www.lsdp.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24