Spausdinti šį puslapį

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius: „Vikingas“ domina ir Jungtines Amerikos Valstijas

2013-02-28, 11:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiandien akcinės bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ Vilniuje surengtoje konferencijoje „10-ties metų krovinių vežimo konteineriniu traukiniu „Vikingas“ veiklos patirtis ir nauji iššūkiai“ susisiekimo ministras R. Sinkevičius įvertino projekto, sėkmingai įgyvendinamo bendromis Lietuvos, Baltarusijos ir Ukrainos pastangomis, svarbą.

„Akivaizdu, kad per 10 traukinio „Vikingas“ kursavimo metų užsimezgė ir nusistovėjo sklandūs ryšiai tarp projekto iniciatorių ir steigėjų, išsiplėtė projekte dalyvaujančių valstybių ir transporto srities kompanijų ratas“, - sveikindamas konferencijos dalyvius sakė susisiekimo ministras R. Sinkevičius.

Stipriosios „Vikingo“ pusės šioje globalios prekybos ir krovinių gabenimo rinkoje – krovinių saugumas, pervežimų greitis ir rekordinis, vos per pusvalandį, ES sienos kirtimas. Šiuo aspektu projektas yra unikalus, neturintis analogų ES.

 „Vikingo“ projektas įdomus Europai ir žinomas Europos Komisijoje, kaip pavyzdinis bendradarbiavimo projektas Europos Sąjungos Rytų partnerystės transporto srityje, - teigė R. Sinkevičius. - Šiandien „Vikingu“ jau domimasi ir Jungtinėse Amerikos Valstijose.“

„Vikingas“ yra ne tik geležinkelių, uostų ir logistikos kompanijų projektas, bet ir konstruktyvaus politinio bendradarbiavimo tarp jame dalyvaujančių valstybių pavyzdys.

Projekto ateities iššūkiai susiję su tuo, ar „Vikingo“ maršrutas sugebės tapti integruota tarptautinių transporto koridorių dalimi – tiltu, jungiančiu Šiaurės Europos šalis su Centrinės Azijos ir Pietų Kaukazo valstybėmis.

www.sumin.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti