Spausdinti šį puslapį

Jau 6-ąjį kartą vyko Nacionalinio diktanto konkursas

2013-02-25, 16:10
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šeštadienį, vasario 23 d., į Vilniaus rajono savivaldybės administracijos pastatą su gera nuotaika būreliais skubėjo jaunimas, poromis ir pavieniui traukė suaugusieji, pageidaujantys dalyvauti Nacionalinio diktanto konkurse. Nors užsiregistravusiųjų buvo daugiau kaip septynios dešimtys, rašyti diktanto atvyko 55 asmenys, iš jų 27 mokiniai ir 28 suaugusieji.

Visi rašantieji buvo susikaupę, atidžiai tikrino parašytą tekstą. Džiugina tai, kad dalis suaugusiųjų dalyvavo Nacionalinio diktanto konkurse jau nebe pirmą kartą, nors porą metų konkursas nebuvo organizuojamas. Dvi dalyvės prisipažino dalyvaujančios konkurse jau 6-ąjį kartą ir net buvo patekusios į finalinį etapą.

Į Nacionalinio diktanto konkursą vos suspėjusi atvykti paskutinė dalyvė po konkurso prisipažino ilgai svarsčiusi dalyvauti, ar ne, nes gerokai primiršusi taisyklingos rašybos bei skyrybos taisykles, tačiau apsispredė parašyti diktantą ir pasitikrinti. Gal dėl šios priežasties ir kiti dalyviai pabijojo varžytis, juk lietuvių kalbos rašyba daugeliui “sunkiai įkandamas riešutėlis”.

Nacionalinio diktanto konkursas, įvykęs jau 6-ąjį kartą – graži pilietiškumo akcija, puiki galimybė pasitikrinti lietuvių kalbos rašybos bei skyrybos įgūdžius. Juk žmogui, kuriančiam ir valdančiam įmantrias šiuolaikines technologijas, nuolat besirūpinančiam jų tobulinimu, turėtų rūpėti asmeninio raštingumo klausimas, nes tai - vizitinė kortelė, svarbi kiekvienam save gerbiančiam žmogui.

Nacionalinio diktanto konkurso Vilniaus rajone koordinatorė, organizavimo komisijos pirmininkė Ina Obolevičienė

www.vrsa.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti