Sostinės „Mažojo Trinapolio“ darželyje atidarytos naujos grupės, darželį nuo šiol lankys 80 daugiau vaikų

2013-02-08, 14:48
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Netoli Verkių parko esantį darželį „Mažasis Trinapolis“ nuo šiandien gali lankyti 165 vaikai. Šią savaitę atidarytos keturios naujos grupės arba 80 vietų, iš kurių užpildyta tik apie 40, todėl dar 40 tėvų gali registruoti vaikus į šį darželį. Be to, planuojama, kad dar apie 40 vietų darželyje gali atsirasti jau šių metų pabaigoje.

„Vilnius yra vienintelis miestas Lietuvoje, kur darželiuose trūksta vietų, tačiau miesto finansavimas, kurį numato Vyriausybė ir Seimas, lieka pačiu mažiausiu lyginant su kitomis savivaldybėmis. Šis puikus pavyzdys, kaip privataus ir viešo sektoriaus partnerystė gali padėti greitai ir mažiausiomis sąnaudomis mažinti vietų darželiuose deficitą. Darome viską, kad mieste atsirastų kaip įmanoma daugiau vietų darželiuose“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Primename, kad Vilniaus savivaldybė spalį tapo darželio „Mažasis Trinapolis“ dalininke ir nustatė mokestį už šį darželį, kuris yra mažesnis nei privačiuose miesto darželiuose ir siekia 550 litų mėnesiui. Taip iš dalies išsprendžiamas vietų trukumas šiame rajone, esančiame netoli Šiaurės miestelio, Balsių, Santariškių. Į darželio patalpų tvarkymą savivaldybė investavo 400 tūkst. litų.

Nuo 2011 metų, geriau naudojant esamą savivaldybės turtą ir suremontavus kai kurias darželiuose esančias patalpas, sukurta apie 850 naujų vietų sostinės darželiuose.

Artimiausiu metu, 2013 ir 2014 metais planuojama įsteigti dar bent 820 vietų – Viršuliškėse, perkėlus Šalomo Aleichemo mokyklą į kitas patalpas, taip pat pastačius naujus darželius Perkūnkiemyje, Santariškėse, kur šiuo metu paskelbtas konkursas statybos darbams, taip pat Žolyno gatvėje bus įsteigtas iki 70 vietų integruotas darželis-mokykla. Be to, ieškoma galimybių steigti papildomų vietų reorganizavus vieną specialiąją mokyklą, Dvarčionių pradinėje mokykloje, Centro mokyklos atskirame pastate.

www.vilnius.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24