Startuoja 18-asis Lietuvos mokinių konkursas „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“

2013-02-03, 16:23
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Startuoja 18-asis Lietuvos mokinių konkursas „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“, kurį organizuoja Krašto apsaugos ir Švietimo ir mokslo ministerijos.

Konkursas, kuriame kviečiami dalyvauti 9–12 klasių moksleiviai, vyks trimis etapais.

Pirmasis konkurso atrankos etapas vyks mokyklose. Po jo kiekvienoje mokykloje geriausiai pasirodę atstovai toliau varžysis antrame etape spręsdami užduotis internetu konkurso punktuose miestų ir rajonų centruose. Geriausi antrojo turo dalyviai bus kviečiami į konkurso finalą, kuris vyks viename Lietuvos kariuomenės padalinių.

Konkurso tikslas – ugdyti jaunimo pilietinį aktyvumą, skatinti domėjimąsi Lietuvos istorija ir kariuomenės veikla, atkreipti dėmesį į kariuomenės vaidmenį Lietuvos valstybės raidoje.

Idėja organizuoti konkursą „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ gimė 1995 m. tuometinės Savanoriškosios krašto apsaugos tarnybos, kuriai tuomet vadovavo dabartinis kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius. SKAT tuo metu daug dėmesio skyrė darbui su jaunimu, nuolat ieškojo naujų, įvairesnių bendravimo formų.

Konkursas buvo sumanyta kaip priemonė paskatinti moksleivius domėtis savo šalies ir Lietuvos kariuomenės istorija, kovomis už nepriklausomybę, rezistencijos laikotarpiu.

Per visus konkurso gyvavimo metus konkurse dalyvavo daugiau kaip vienuolika tūkstančių Lietuvos mokinių.

Daugiau informacijos apie konkursą „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ skelbiama Krašto apsaugos ir Švietimo ir mokslo ministerijų svetainėse: www.kam.lt ir www.smm.lt. Kontaktinis telefonas konkurso organizavimo klausimais Krašto apsaugos ministerijoje – (8 5) 278 52 13.

www.kam.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24