Švietimo ir mokslo ministerija primena: esant 20 laipsnių šalčio, pradinukai ir penktokai į mokyklą gali neiti

2013-01-22, 06:59
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Artimiausiomis dienomis sinoptikams prognozuojant šalčius, Švietimo ir mokslo ministerija primena: jei oro temperatūra 20 laipsnių šalčio ar žemesnė, į mokyklą gali nevykti pradinukai ir 5 klasių mokiniai. Jei spusteli 25 laipsnių speigas, į mokyklą gali neiti ir vyresni (6–12 klasių) mokiniai.

Tai nustatyta švietimo ir mokslo ministro patvirtintuose 2011–2013 metų bendruosiuose ugdymo planuose. Šios dienos įskaičiuojamos į mokymosi dienų skaičių, vadinasi, už šias dienas nereikia atidirbti vėliau. Taip pat iš mokinių nereikalaujama pateisinimo už pamokas, praleistas dėl šalčių.

Jeigu į mokyklą atvyksta vienas ar keli mokiniai iš klasės, mokykla turi juos užimti per pamokoms skirtą laiką.

Kai kurios savivaldybės savo „Mokesčio už vaiko išlaikymą savivaldybės ikimokyklinio švietimo įstaigose tvarkos apraše“ yra nustačiusios, kad dėl šalčio į grupes neatvykus ikimokyklinukams, už vaikų maitinimą per tas dienas tėvams nereikia mokėti.

Kaip nustato higienos norma, ikimokyklinio amžiaus vaikai ikimokyklinio ugdymo įstaigoje į lauką auklėtojų gali būti išvedami, kai oro temperatūra iki minus 12oC ir vėjo greitis silpnas (iki 2 m/sek.), arba kai oro temperatūra minus 8oC, o vėjo greitis vidutinis (nuo 2 iki 6 m/sek.).

www.smm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24