Elektroninę lietuvių kalbos ir literatūros chrestomatiją 11-12 kl. jau galima atsisiųsti į savo kompiuterius

2013-01-18, 08:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Švietimo ir mokslo ministerijos iniciatyva Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas atnaujino elektroninę lietuvių kalbos ir literatūros chrestomatiją 11 kl. ir parengė chrestomatiją 12 kl.

Ši elektroninė priemonė parengta pagal atnaujintą lietuvių kalbos ir literatūros vidurinio ugdymo programą. Ji apima lietuvių literatūros laikotarpį nuo pirmosios lietuviškos knygos M. Mažvydo „Katekizmo“ iki naujausios literatūros kūrinių.

Chrestomatijoje pateikti programiniai ir kontekstiniai lietuvių, visuotinės literatūros kūriniai, jaunimui skirti straipsniai apie epochą reprezentuojančias asmenybes, kultūrinius istorinius kontekstus, rašytojus. Epochas apibūdinančius tekstus papildo laiko juosta, kurioje pateikiami Lietuvos ir Vakarų Europos literatūros, kultūros faktai, istoriniai įvykiai Lietuvoje ir pasaulyje.

Tikimasi, kad elektroninė visiems laisvai prieinama, nemokama lietuvių kalbos ir literatūros chrestomatija 11–12 kl. bus įdomi ir naudinga mokymo priemonė ne tik Lietuvos mokiniams, bet ir užsienyje gyvenantiems lietuviams, emigrantų vaikams, kurie neturi galimybių tiesiogiai mokytis lietuvių kalbos.

Pirmoji elektroninė chrestomatija 11 kl. parengta prieš 2 metus.
Chrestomatiją 11-12 kl. galima parsisiųsti nemokamai iš Ugdymo plėtotės centro interneto svetainės puslapio: http://www.upc.smm.lt/naujienos/chrestomatija/

www.smm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24