Spausdinti šį puslapį

Koreguojant 2014 m. priėmimo sąlygas pirmiausia bus atsižvelgiama į vienuoliktokų interesą

2013-01-04, 07:04
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Geriausiai vidurinio ugdymo programą baigusiųjų eilės sudarymo 2014 metais tvarkos aprašas bus koreguojamas atsižvelgiant į mokinių interesą. Tai šiandien patvirtino švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, susitikęs su moksleivių atstovais.

„Pirmiausia atsižvelgsime į tai, kad vienuoliktokai jau yra pasirinkę mokomuosius dalykus, kurių rezultatai bus svarbūs stojant į norimas studijų programas, ir palaipsniui rengiasi brandos egzaminams. Stengsimės, kad 2014 m. priėmimo sąlygų korekcijos nesukeltų naujos sumaišties ugdymo procese, ir vienuoliktokai galėtų ramiai tęsti mokslus, planuoti savo ateitį“, – sako švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Į svarstymus dėl 2014 metų priėmimo bus įtrauktos interesų grupės – švietimo ir akademinės bendruomenės atstovai. Ministras Dainius Pavalkis pabrėžia, kad svarbūs sprendimai turi būti priimami diskutuojant ir tariantis su visuomene.

Po vakar, sausio 3 d., paskelbto Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimo Švietimo ir mokslo ministerija turi patvirtinti naują Geriausiai vidurinio ugdymo programą baigusiųjų eilės sudarymo 2014 metais tvarkos aprašą, kad nebūtų teisinio vakuumo.

DĖMESIO! Dabartiniams dvyliktokams, šiemet stosiantiems į aukštąsias mokyklas, galioja prieš dvejus metus patvirtintos priėmimo sąlygos. 2013 m., kaip ir pernai, į aukštąsias mokyklas bus priimama pagal keturių mokomųjų dalykų rezultatus: trijų dalykų brandos egzaminų ir 4-ojo dalyko metinio pažymio.

www.smm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti