Mokiniai rinksis į Nacionalinės moksleivių akademijos sesiją

2013-01-03, 07:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sausio 3–8 d. Palangoje vyks Nacionalinės moksleivių akademijos (NMA) žiemos sesija, skirta naujai įstojusiems į akademiją ir pirmą kartą dalyvausiantiems, tokiame NMA renginyje. Į sesiją susirinks apie 100 mokinių, čia jie galės gilinti žinias pasirinktoje srityje, sieti skirtingas mokslo disciplinas, ugdyti kūrybiškumą. Darbas vyks 9 sekcijose: biochemijos, chemijos, ekonomikos, fizikos ir astronomijos, informatikos, istorijos, lietuvių filologijos, matematikos, asmenybės ugdymo.

NMA – tai unikali ugdymo institucija, skirta mokslui ir muzikai gabiems Lietuvos vaikams. Ši nuotolinio mokymo mokykla veikia jau devintus metus. 2012 m. akademiją papildė 143 gabūs mokiniai iš įvairių Lietuvos kampelių. Populiariausia ir gausiausia išlieka matematikos sekcija, į ją priimti 58 mokiniai. Į lietuvių filologijos sekciją priimta 19 mokinių, biochemijos – 17, ekonomikos – 13, fizikos – 11, istorijos – 10, chemijos – 8, informatikos – 7. Iš viso NMA žinių semiasi 437 mokiniai.

Akademijos idėja – stiprinti Lietuvos intelektinį potencialą, investuojant į aukštus pasiekimus ir motyvaciją turinčius vaikus. Į NMA susirenka itin gabūs, talentingi ir imlūs vaikai, kuriuos moko geriausi Lietuvos ir kitų šalių dėstytojai bei mokytojai, buvę NMA mokiniai.

Sėkmingai įstoję į pasirinktą sekciją, 7 – 10 klasių moksleiviai pradeda gana intensyvų mokymosi kursą, trunkantį visus mokslo metus. Moksleiviai kas dvi savaites gauna užduotis iš mokytojų ir dėstytojų, 3 kartus per metus akademijos moksleiviams organizuojamos tobulėjimui skirtos sesijos. Mokslas akademijoje gali trukti nuo 3 iki 6 metų, t.y. nuo įstojimo iki 12 klasės.
Akademijos rėmėjai skiria stipendijas dalyvauti akivaizdinėse sesijose geriausiai besimokantiems mokiniams iš socialiai remtinų šeimų.

NMA taip pat įgyvendina projektus, finansuojamus ES lėšomis.

www.smm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24