Talentingi mokiniai kurs pažangesnę Lietuvą

2012-12-19, 16:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė tarptautinių mokinių olimpiadų ir konkursų dalyvius bei pasveikino laimėtojus, jų mokytojus ir komandų vadovus.

Pasak šalies vadovės, Lietuvą džiugina mokinių laimėjimai tarptautiniuose konkursuose ir pasaulinėse olimpiadose. Kasmet šalies švietimo sistema išugdo gausų būrį kūrybingų jaunų žmonių, kurie sėkmingai konkuruoja ir laimi aukščiausius įvertinimus visame pasaulyje.

„Kūrybingumas ir jaunystė moksle - pagrindas šalies ateičiai. Be talentų mes nesukursime inovatyvios ekonomikos, neužtikrinsime šalies pažangos", - pabrėžė Prezidentė.

Valstybės vadovės teigimu, itin svarbu, kad talentai kurtų Lietuvai. Pasak Prezidentės, būtina stengtis, kad gabiausi jauni žmonės įgytų pasaulinio lygio išsilavinimą, sudaryti visas sąlygas jaunimui ne tik atsiskleisti, bet ir tobulinti savo gebėjimus, praktiškai įgyvendinti idėjas gimtinėje.

Šiemet per 70 Lietuvos mokinių pelnė 43 medalius ir diplomus tarptautinėse chemijos, gamtos mokslų, filosofijos, geografijos, astronomijos ir astrofizikos, muzikos ir kitose olimpiadose bei konkursuose.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24