Gamtosaugos abėcėlė – patiems jauniausiems

2012-12-08, 06:13
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Aplinkos ministerija pradėjo ilgalaikę gamtosauginio švietimo akciją, skirtą jauniausiajai visuomenės kartai. „Ugdyti pagarbą gamtai ir poreikį ja rūpintis reikia skiepyti nuo pat mažens, nuo darželio. Tačiau tai turime daryti patraukliai, kad vaikus sudomintume, kad paskatintume juos pažinti gyvąjį pasaulį. O su pažinimu kyla ir pareiga saugoti bei puoselėti gamtą“, – sako Aplinkos ministerijos kancleris Robertas Klovas.

Ši akcija vakar startavo pirmąja gamtosaugine pamokėle sostinės ikimokyklinio ugdymo įstaigoje „Mano darželis“. Ją pravedė ministerijos ir Generalinės miškų urėdijos atstovai. Žaisdami vaikai mokėsi atskirti paukščius, miško gyvūnus. Su jais mažyliai susipažino ne tik stebėdami skaidres, bet ir apžiūrinėdami iš Vilniaus miškų urėdijos muziejaus atgabentas paukščių ir žvėrelių iškamšas.

Kiekvienam vaikui kancleris Robertas Klovas įteikė po jaunojo miško bičiuliuko ženkliuką, lipdukų knygelę-žaidimą „Ar pažįsti paukščius?“. Atlikus joje nurodytas užduotis, suteikiamas jaunojo gamtininko titulas.

Šios knygelės bus dalijamos ir kitose šalies ikimokyklinio ugdymo įstaigose, mokyklose, kur gamtosaugos pamokėles ves vietos urėdijų ar girininkijų darbuotojai. Švietimo įstaigoms taip pat bus dovanota spalvingų pažintinių plakatų su paukščių bei miško žvėrių atvaizdais ir kompaktinių plokštelių su jų balsais.

Aplinkos ministerijos informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24