Lentvario Henriko Senkevičiaus vidurinė mokykla atšventė 20-metį

2012-11-28, 07:52
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lapkričio 23 dieną lenkų Lentvario Henriko Senkevičiaus vidurinė mokykla atšventė savo, kaip atskiros švietimo įstaigos, egzistavimo 20-metį. Į šventę susirinko ne tik mokytojai, tėvai, buvę mokiniai, bet ir žymūs žmonės.

Prieš dvidešimt metų lenkų-rusų mokykla priėmė svarbų ir drąsų sprendimą – atsiskirti. Visad Lentvario lenkų bendruomenė svajojo apie atskirą švietimo įstaigą, kad galėtų savo vaikams diegti patriotizmo ir lenkų kultūros svarbą. Tad naujai įsteigta mokykla turėjo 163 mokinius ir 23 mokytojus.

Šiandien mokykloje mokosi 248 mokiniai, čia dirba 36 mokytojai (18 mokytojų metodininkų). Tai didžiausia Trakų rajono lenkų mokykla, kuriai jau 20 metų vadovauja direktorius Francišek Žeromski ir pavaduotoja Regina Sinkevičienė.

,,Jubiliatės“ pasveikinti atvyko Seimo narys Jaroslavas  Narkevič, Lenkijos ambasados Vilniuje Konsulinio skyriaus patarėja Anna Maria Kasinska, Trakų rajono meras Vincas Kapočius,  mero pavaduotoja Teresa Solovjova, savivaldybės administracijos direktorė Asta Kandratavičienė, direktorės pavaduotoja Irena Narkevič, Trakų rajono LLRA pirmininkė ir savivaldybės tarybos narė Marijaa Puč, Lentvario parapijos klebonas Gintaras Petronis, Trakų kultūros rūmų direktorius Dariuš Nedvecki, Lentvario vaikų globos namų direktorė Vilma Ramanauskienė ir rajono mokyklų atstovai. Sveikinimų laišką mokyklos bendruomenei taip pat perdavė LLRA pirmininkas, Europos Parlamento narys Valdemaras Tomaševski.

„ Mes norime išugdyti jaunus žmones, kurie nori įgyti aukštąjį išsilavinimą, kitiems perduoti savo žinias, kurie didžiuotųsi savo kilme“, – pristatydamas mokyklos misiją sakė direktorius.

Henriko Senkevičiaus vidurinė mokykla turi platų užklasinės veiklos spektrą. Tai vaikų ansambliai ,,Prząsniczka“, ,,Wesole nutki“, ,,Krasnoludki“. Taip pat veikia sporto, menų, teatro būreliai. Mokykla gali didžiuotis rajoninių,  respublikinių konkursų ir olimpiadų laimėtojais. Tarp jos absolventų – jauni mokyklos mokytojai, gydytojai, kariai, pareigūnai, ekonomistai, verslininkai ir diplomatai.

Šventės metu Seimo narys J.Narkevič ir Trakų rajono meras V.Kapočius labiausiai nusipelniusiems mokytojams ir mokyklos darbuotojams įteikė apdovanojimus. Rajono valdžios atstovai dėkojo mokyklos kolektyvui už profesionalumą, mokinių ugdymą ir žmogiškųjų vertybių puoselėjimą. Padėkas už ilgametį darbą taip pat gavo mokyklos vadovai.

Du tūkstančius litų mokyklai savivaldybės administracijos vardu dovanojo Asta Kandratavičienė, o sveikinimo laiškas su keturių šimtų litų dovana atkeliavo  nuo asociacijos ,,Macierz szkolna“ pirmininko Juzefo Kviatkovskio. Meras V. Kapočius padėkojo mokytojams už ištvermę ir atsidavimą nelengvam mokytojo darbui.

Tris valandas trunkančią šventę vainikavo mokyklos talentingiausiųjų pasirodymai. Dar ilgai gražiais ir šiltais žodžiais mokyklos bendruomenė buvo minima už sudėtingų ir svarbių vaikams sprendimų priėmimą. Tai nėra lengva užduotis, tačiau Heniko Senkevičiaus vidurinės mokyklos pedagogams ją įgyvendinti pavyko.
 
Edita Radulevič 

www.trakai.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24