Minint Energetikos dieną Kauno moksleiviai rinkose į netradicinę savivaldybėje vykusią pamoką

2012-11-23, 07:53
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ketvirtadienį į Kauno miesto savivaldybės didžiąją salę susirinkę miesto moksleiviai klausėsi pranešimų apie atsinaujinančią energetiką Lietuvoje, pasaulyje, jos galimybes ir perspektyvą. Taip jau kelerius metus iš eilės Kaune minima Energetikos diena.

„Energetikos diena - tai puiki proga supažindinti bei pristatyti visuomenei energijos efektyvumo, atsinaujinančių energijos išteklių bei klimato kaitos temas, supažindinti gyventojus su situacija bei problemomis, su kuriomis susiduria miestas, bei kartu ieškoti sprendimo būdų. Jaunimas yra būsimieji didžiausi energijos vartotojai. Būtent į juos turime atkreipti didžiausią dėmesį bei nuo mažens supažindinti su taupiu energijos vartojimu, jo svarba ir nauda.

Tik po truputį keisdami gyventojų įpročius galime keisti esamą situaciją. Ši diena - tai puiki proga visiems pradėti keisti energijos vartojimo įpročius ir pradėti taupyti energiją jau šiandien", - susirinkusiuosius ragino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Vidurinių mokyklų ir gimnazijų moksleiviams pranešimus apie tradicinę energetiką, jos problemas ir hidroenergetikos, vėjo, saulės bei geoterminės energetikos ateitį, biokuro panaudojimo privalumus skaitė įvairių asociacijų ir įmonių atstovai. Kauno miesto savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Alvydas Vaitiekūnas papasakojo apie savo skyriaus veiklą ir miesto problemas, kurias tenka spręsta savivaldybės specialistams.

Aktyviausi ir dėmesingiausi moksleiviai iš šios šventės išėjo ne tuščiomis rankomis. Kiekvienas lektorius savo pranešimo pabaigoje auditorijai uždavė po klausimą, o pirmieji į jį atsakę gavo po dovaną - elektros energiją taupančią lemputę.

www.kaunas.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24