Lapkričio 16-oji - Tarptautinė tolerancijos diena (FOTO)

2012-11-19, 14:58
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lapkričio 16 – Tarptautinė Tolerancijos diena. Tarptautinė Tolerancijos diena minima nuo 1995 m. UNESCO sprendimu. 1996 m. šią šventę minėti paskatino ir Jungtinių tautų organizacija. Šią dieną skatinama atkreipti visuomenės dėmesį į skirtingų nuomonių, skirtingų tautybių žmonių, sergančiųjų ir turinčių problemų (alkoholizmo, narkomanijos) toleranciją. Įvairiose šalyse organizuojami renginiai, skirti ugdyti toleranciją, pakantumą, kantrybę, gebėjimą suprasti kitus. Įvairūs socialiniai tyrimai rodo, kad lietuviai labiausiai jaučiasi diskriminuojami dėl amžiaus, lyties ir fizinės bei psichinės negalios.

Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos 5-12 klasių mokiniai, jų klasių vadovai, socialinė pedagogė aktyviai dalyvavo pilietinėje iniciatyvoje „TOLERANCIJOS SKĖTIS“. Įgyvendindami šią iniciatyvą, per klasių valandėles aptarinėjo žodžio Tolerancija prasmę, reikšmę ir dekoravo senus nenaudojamus skėčius piešiniais, nuotraukomis, karpiniais, skrajutėmis. Lapkričio 16-23 dienomis gimnazijoje vyks „TOLERANCIJOS SKĖČIŲ“ paroda.
Manome, kad skėtis, ne tik kasdieninis daiktas, po kuriuo lietui lyjant gali sutilpti keletas skirtingų žmonių. Tai – tolerancijos simbolis, skatinantis šią dieną daugiau kalbėti apie tolerancijos žodžio suvokimą ir svarbą mūsų gyvenime.

Tatjana Babkina, 
Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos socialinė pedagogė

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24