Baltosios Vokės E. Ožeškovos vidurinės mokyklos jubiliejus. Išaugo kartu su miesteliu

2015-05-07, 12:25
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Baltosios Vokės E. Ožeškovos vidurinės mokyklos jubiliejus. Išaugo kartu su miesteliu © L24 (fot. Marian Paliuškevič)

Balandžio 30 d. Baltosios Vokės E. Ožeškovos vidurinė mokykla minėjo veiklos 60-mečio jubiliejų. Iškilmėse dalyvavo mokyklos bendruomenė ir bičiuliai iš Lietuvos ir Lenkijos.

Baltosios Vokės mokyklos istorijos pradžia siekia praėjusio amžiaus šeštąjį dešimtmetį, kai buvo įkurta Baltoji Vokė. Jaunas miestelis, kurio dauguma gyventojų dirbo durpių kasybos darbuose, tuomet greitai augo. Kartu su juo augo ir 1955 m. pastatyta mokykla. 1992 m. lenkų ir lietuvių mokykla Baltojoje Vokėje pasidalijo į atskiras švietimo įstaigas. 2004 m. lenkų mokyklai buvo suteiktas Elizos Ožeškovos vardas. Šiuo metu mokykloje dirba 26 pedagogai, mokosi 150 vaikų.

Prieš minėjimą vyko iškilmingos šv. Mišios Rūdninkų bažnyčioje, jas aukojo kun. klebonas Juzef Narkun. Po pamaldų iškilmės persikėlė į Baltosios Vokės pramogų centrą, kuris vos sutalpino mokyklos bendruomenę, buvusius mokytojus ir mokinius bei gausų būrį svečių, tarp kurių: Šalčininkų rajono vicemeras Andžej Andruškevič, Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktorius Juzef Rybak, Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Regina Markevič, draugijos „Wspólnota Polska” Lomžos skyriaus pirmininkė Hanka Galonzka (Hanka Gałązka), Baltosios Vokės seniūnijos seniūnas Genadij Baranovič, Rūdninkų parapijos klebonas kun. J. Narkun, Šalčininkų rajono savivaldybės Tarybos nariai Jadvyga Sinkevič, Kristina Slavinska, Lilija Veršycka, Ježy Obločynski, rajono švietimo įstaigų direktoriai.

„Šiandieninė šventė - tai didelis įvykis ne tik mums. Tai - rajono ir miestelio istorijos dalis. Tai - proga padėkoti tiems, kurie kūrė mokyklos istoriją, be abejo, tai proga pabūti visiems kartu“, - pradėdama renginį kalbėjo Baltosios Vokės E. Ožeškovos vidurinės mokyklos direktorė Miroslava Šostak.

Per iškilmingą minėjimą buvo įteikti rajono mero Zdzislavo Palevičiaus pasirašyti padėkos raštai mokyklos pedagogams, gėlės ir padėka šios mokyklos veteranams.

Po koncerto minėjimo dalyviai pakviesti į ekskursiją po mokyklą iš arčiau susipažinti su garbinga jos istorija ir dabarties laimėjimais.

Vilniaus krašto savaitraštis
Fot. Marian Paliuškevič

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24