Tarnyba kariuomenėje atlyginama apmokėtomis studijomis

2012-08-12, 15:53
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Baikite 3 mėnesius trunkančius bazinius karinius mokymus ir jums bus kompensuota iki 50 proc. studijų kainos.  Tai jau yra realu, kadangi Seimas pernai priėmė naująjį Karo prievolės įstatymą, o kompensacijų už studijas mokėjimo tvarką šį pavasarį patvirtino Vyriausybė savo nutarimu.

Ši naujiena netruko pasklisti, nes jau šią vasarą pastebėta tendencija, kad į Bazinius karinius mokymus atvyksta vis jaunesni asmenys – dar atestatų neatsiėmę abiturientai ar vienuoliktokai, sulaukę 18 metų. Per vasarą baigę bazinius karinius mokymus vėliau jie užsitikrina kompensaciją už išlaidas studijoms.

„Puiku, kad jauni žmonės galvoja apie savo ateitį. Atėję trims mėnesiams į bazinius karinius mokymus jie išmoksta ginti Tėvynę, veikti krizinėse situacijose, sustiprėja fiziškai ir psichologiškai. Ir tuo pačiu užsitikrina sau galimybę studijuoti aukštojoje mokykloje. Juk neįstojus į valstybės finansuojamą vietą, ne kiekvienas gali susimokėti visą studijų kainą. Kompensuoti pusę studijų kainos – tai tikrai didelis palengvinimas karjeros siekiantiems ir ambicijų turintiems jaunuoliams. Pradėjus veikti naujajam Karo prievolės įstatymui, Lietuvos jaunuoliams atsirado daugiau galimybių studijuoti savo krašte ir pasirinkti norimą specialybę“, – sakė krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė.

Valstybė kompensuos aukštosios mokyklos nustatytą studijų kainos dalį, neviršijančią 50 proc. Švietimo ir mokslo ministerijos nustatytos norminės studijų kainos, kuri priklauso nuo pasirinktos studijų krypties, studijų pakopos ir studijų formos.

Kompensacija bus mokama arba už bakalauro, arba magistro, arba vientisųjų studijų programą ir tik už pirmąsias studijas.

Teisę į šią kompensaciją turės visi jaunuoliai, po 2011 m. rugsėjo 1 d. baigę bazinius karinius mokymus ir neturintys akademinių skolų. Svarbu studijas pradėti ne vėliau kaip po 3 metų nuo bazinių karinių mokymų baigimo, arba bazinius karinius mokymus pradėti ne vėliau kaip po 3 metų po diplomo gavimo.

Už studijas sumokėtą kainą kompensuos Valstybinis studijų fondas nuo 2013 metų.

www.kam.lt

www.lvcom.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24