Vilniaus savivaldybė: apie pusė sostinės mokyklų turi higienos pasus, kitos jų negauna dėl griežtesnių higienos normų pastatams

2012-08-07, 07:53
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Žiniasklaidoje pasirodžius informacijai, esą 98 proc. sostinės bendrojo lavinimo mokyklų neatitinka higienos normų, Vilniaus savivaldybė informuoja, kad pateikta informacija neatitinka tikrovės.

Remiantis Vilniaus savivaldybės Švietimo departamento duomenimis, apie pusė Vilniaus mokyklų turi galiojančius higienos pasus, likusios jų negauna dėl to, kad seniai pastatytų mokyklų konstrukcijos, pavyzdžiui turėklų aukštis, pritaikymas neįgaliesiems, neatitinka naujųjų reikalavimų.

„Bene visos sostinės mokyklos buvo pastatytos prieš daugiau kaip 25 metus, kada galiojo kitos higienos normos. Normoms griežtėjant dabartinės mokyklų konstrukcijos jų neatitinka, todėl ir negauna higienos paso, tačiau tai tikrai nėra sveikatai pavojingi trūkumai. Pavyzdžiui, nemažai mokyklų laiptinių turėklai yra žemesni kaip 1,2 m., ko neleidžia naujoji higienos norma, nemažai mokyklų negauna higienos paso, nes neturi neįgaliesiems pritaikyto įvažiavimo į mokyklą“, - sako Džeraldas Dagys, Vilniaus savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas.

Pasak D. Dagio, Vilniaus savivaldybė skiria visas įmanomas pajėgas, kad mokyklos atitiktų sveikos ir švarios mokymosi aplinkos reikalavimus.

Vien šiemet mokyklų rekonstrukcijai ir remontui skirta 52,2 mln. litų, remontuojamos 38 švietimo įstaigos.

www.vilnius.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24