Pasaulinio garso ekspertai Vilniuje diskutuoja apie aukštojo mokslo ateities perspektyvas

2012-05-18, 07:36
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Švietimo ir mokslo ministerija kartu su Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centru gegužės 17-18 d. Vilniuje organizuoja tarptautinę konferenciją „Aukštojo mokslo ateities scenarijai“.

Konferencijoje aptariamos galimos Lietuvos aukštojo mokslo raidos kryptys, dabartinė sistema ir vaidmuo visuomenėje, diskutuojama, kaip tapti konkurencingais tarptautinėje erdvėje.

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius svarbiausia sėkmingos Lietuvos aukštojo mokslo ateities sąlyga įvardino tarptautiškumą. „Tarptautiškumą laikome labai svarbia studijų kokybės skatinimo dalimi. Tiek dėstytojų, tiek studentų mainai skatina protų ir geriausios studijų patirties apykaitą aukštosiose mokyklose“, – sveikindamas konferencijos dalyvius sakė švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

Ministras pabrėžė Lietuvos siekį turėti konkurencingą šalies aukštojo mokslo sistemą, pajėgią drąsiai varžytis su geriausiais Europos ir pasaulio universitetais bei mokslo centrais. „Prieš trejus metus pradėtos aukštojo mokslo reformos pagrindiniai tikslai buvo studijų kokybė ir prieinamumas, mokslo ir verslo bendradarbiavimo skatinimas, protų nutekėjimo stabdymas – siekėme, kad Lietuva turėtų aukštojo mokslo bazę, atitinkančią pačių gabiausių jaunuolių poreikius“, - sakė G. Steponavičius.

Konferencijoje pranešimus skaitys ir geriausių mūsų šaliai sprendimų ieškos tokie pasaulinio garso ekspertai kaip prof. Henry Etzkowitz iš JAV, Belinda Clark iš Naujosios Zelandijos, Fritz Ohler iš Austrijos, prof. Luis E. Vila, iš Ispanijos, dr. Ainius Lašas, prof. Bernard Longden bei prof. John Holmwood iš Jungtinės Karalystės. Konferencija siekiama paskatinti dialogą tarp politikų, universitetų lyderių, tyrėjų, ekspertų, studentų ir kitų Lietuvos aukštojo mokslo klausimais suinteresuotų šalių, sudaryti galimybę įvardinti perspektyvas ir pasirinkti geriausią ateities kryptį.

www.smm.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24