Šurmuliuos paskutinė mokinių mokomųjų bendrovių mugė

2012-05-02, 06:23
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gegužės 3 d. Vilniuje įvyks paskutinė šiais mokslo metais mokinių mokomųjų bendrovių mugė originaliais dirbiniais.

Joje savo idėjas pristatys bei originalios produkcijos įsigyti pasiūlys net 60 mokinių bendrovių iš visos Lietuvos, rašoma pranešime spaudai. Renginys vyks dešniojoje Neries krantinėje įsikūrusio „Swedbank“ administracinio pastato fojė.

„Moksleiviams tai – unikali galimybė parodyti savo produkciją ne tik mokyklos bendruomenei, bet ir platesniam ratui žmonių. Kita vertus, mokiniams tai ir papildomas iššūkis, galintis tapti puikia motyvacija toliau plėtoti savo turimas idėjas jau už mokomosios bendrovės ribų“, – sako Daiva Strielkūnienė, „Lietuvos Junior Achievement“ programų direktorė.   

Organizacijos atstovė pažymi, kad moksleiviai sulaukia didelio susidomėjimo ne tik vieni iš kitų, bet ir iš mugėse apsilankančių žmonių: „Kiekvienas, apsilankęs mugėje ir skyręs dėmesio mokinių produkcijai, prisideda prie jaunimo verslumo skatinimo. Be to, ši mugė – puiki proga rasti niekur nematytą rankų darbo dovanėlę artėjančios Motinos dienos proga“.

Šiemet jau sėkmingai įvyko trys mažesnės mokinių mokomųjų bendrovių mugės Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Viename iš Vilniaus prekybos centrų šeštadienį šurmuliavusioje mugėje apsilankiusi Lina teigė, jog atėjo tik apsižvalgyti, bet išėjo nešina ne vienu produktu. „Labai noriu paskatinti moksleivius neprarasti entuziazmo ir tęsti savo pradėtas veiklas, nes jos – nuostabios. Už tikrai simbolinę kainą įsigijau šokolado formos ir kvapo muiliuką, kurį dovanosiu mamai bei rankų darbo korėtą žvakę, kuri pagyvins namų interjerą“, – pasakojo Lina, ketinanti užsukti ir į mugę ketvirtadienį.

Ketvirtadienį vyksiančioje mugėje bus galima įsigyti rankų darbo gaminių. Arbatos mėgėjų akį patrauks kauniečių sukurti „Tyfrendai“ (arbatos draugai) – arbatžolėms sudėti skirti tinkleliai su iš maistinio plastiko pagamintais itin smagiais žmogeliukų formos laikikliais. Į Lietuvą atklydusių vasariškų karščių neigiamas pasekmes sumažinti padės kitos mokinių komandos sukurti drėgmę sutraukiantys bei malonų kvapą skleidžiantys įdėkliukai batams. Viena vilniečių bendrovė stebins keksiukų, šokolado, braškių formos bei kvapo muiliukais, kuriuos savo rankomis gamina tiesiog namuose.

Ekologiškai gyvensenai neabejingi gyventojai nudžiugs pamatę, kad jaunoji karta taip pat rūpinasi aplinkos tausojimu. Šiauliečiai prie gamtos išsaugojimo prisideda iš nebereikalingo spalvoto stiklo gamindami unikalius rankų darbo papuošalus ir knygų skirtukus, o klaipėdiečiai iš perdirbto kartono gamina verslo dovanas, interjero detales ir net... baldus. Ir tai – tik maža dalis moksleivių sukurtų idėjų, kurios bus pristatytos kiekvienam mugės lankytojui.

Mugės dalyviai varžysis dėl geriausios mokinių mokomosios bendrovės vardo bei rėmėjų įsteigtų prizų. Beveik 20 narių komisiją sudarys patyrusių verslininkų komanda, kuri vertins bendrovių idėjas, pristatymo gebėjimus bei kitus sėkmingą verslą kurti norintiems reikalingus įgūdžius.

Mokomosios mokinių bendrovės pagal „Lietuvos Junior Achievement“ programą šalies mokyklose kuriamos jau beveik du dešimtmečius. Mokiniai, įkūrę tokią bendrovę, gali teorines ekonomikos žinias pritaikyti praktiškai ir patys paragauti verslininko duonos. „Tai mokiniams – neįkainojama patirtis!”, – sako Daiva Strielkūnienė.

Vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami į mokomųjų mokinių bendrovių mugę ketvirtadienį, gegužės 3 dieną, nuo 12 iki 1 5 valandos banko „Swedbank“ fojė (Konstitucijos pr. 20A).

www.lrt.lt

www.lvcom.eu

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24