Ministras: nuolaidos galės būti taikomos, kol mokyklas baigs dabartiniai pirmokai

2012-03-28, 06:25
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Švietimo ir mokslo ministras susitiko su Lietuvoje viešinčiu ESBO aukštuoju komisaru tautinių mažumų klausimais.

Komisaras Knutas Vollebaekas antrą kartą susitinka su Gintaru Steponavičiumi dėl tautinių mažumų ugdymo, teigiama ministerijos pranešime.

Praėjusiais metais priimtas naujas Švietimo įstatymas numato, kad mokyklose tautinės mažumos kalba daugiau pamokų skiriama mokytis valstybinės lietuvių kalbos, tačiau nemažinant pamokų gimtąją kalba skaičiaus.

G. Steponavičius susitikime patikino, kad nuo 2013 m. laikant visiems vienodą lietuvių kalbos brandos egzaminą tautinių mažumų mokyklų abiturientai turės lengvatą – pereinamąjį laikotarpį. Tai reiškia, kad vertinant jų pasiekimus bus taikomos nuolaidos. Šis pereinamasis laikotarpis galės trukti iki to laiko, kol mokyklas baigs dabartiniai pirmokai.

Ministras pažymėjo, kad sklandesniam Švietimo įstatymo įgyvendinimui yra sudaryta darbo grupė, į kurią deleguoti visų tautinių mažumų mokyklų atstovai, įskaitant tėvus, mokytojus, taip pat ministerijos ir savivaldybių specialistai.

Taip pat teigiama, kad ministerija bendradarbiauja su mokyklomis ir mato tam tikrų sunkumų, kylančių dėl to, jog mokytojai nepakankamai gerai moka valstybinę kalbą, kad galėtų lietuviškai mokyti istorijos bei geografijos skyrius apie Lietuvą. Todėl dar daugiau dėmesio ir paramos bus skiriama pedagogų mokymams.

Lietuvoje šiais mokslo metais yra 56 mokyklos lenkų mokomąja kalba, 36 mokyklos rusų mokomąja kalba, 1 mokykla baltarusių mokomąja kalba ir 42 mokyklos, kuriose yra klasių skirtingomis mokomosiomis kalbomis.

www.lrt.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24