Tyrimas: keturi iš penkių studentų yra linkę sukčiauti

2012-03-02, 11:55
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Keturi iš penkių studentų, jei susidarytų palanki padėtis, pasielgtų nesąžiningai, rodo LSS atlikto studentų sąžiningumo tyrimo duomenys.

Beveik visi tyrimo metu apklausti studentai sutiko, kad sukčiavimas yra problema, tačiau dauguma taip pat pripažino, kad esant galimybei pasielgtų nesąžiningai.

Tyrimo autoriaus, Lietuvos studentų sąjungos sociologinių tyrimų koordinatoriaus Martyno Kriaučiūno teigimu, analizės metu respondentų buvo klausiama, kaip jie elgtųsi tam tikrose galimybę sukčiauti suteikiančiose situacijose, pavyzdžiui, ar „pasitikrintų“ testo atsakymus su kolegomis dėstytojui išėjus iš auditorijos.

„Dauguma atsakė, kad pasielgtų nesąžiningai“, – teigia tyrimo autorius Lietuvos studentų sąjungos pranešime žiniasklaidai.

„Pasitikrinti“ su kolega testo atsakymus susigundytų 81 proc. apklaustųjų, o pasinaudoti „paruoštukėmis“ – 49 proc. Kyšį dėstytojui galėtų pasiūlyti iki 15 proc., o 26 proc. studentų sumokėtų už referatą.

Tyrimas atliekamas siekiant išsiaiškinti aukštųjų mokyklų bakalauro ir vientisųjų studijų studentų požiūrį į studijas bei sukčiavimą jų metu. Remiantis surinkta informacija, pirmąkart Lietuvoje bus nustatytas studentų sąžiningumo indeksas.

Apklausoje dalyvavo 702 Lietuvos aukštųjų mokyklų 1–4 kursų bakalauro ir vientisųjų studijų studentai.

www.lrt.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24