Daugėja norinčiųjų mokytis profesinėse mokyklose

2014-08-27, 05:59
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Šiais mokslo metais į  profesines mokyklas planuojama priimti per 19 tūkstančių  mokinių//I.Klimaševska nuotr. Šiais mokslo metais į profesines mokyklas planuojama priimti per 19 tūkstančių mokinių//I.Klimaševska nuotr.

LR Švietimo ir mokslo ministerija informuoja, kad tęsiasi priėmimas į profesines mokyklas. Prašymus mokytis jau pateikė beveik 16 tūkst. kandidatų, tai sudaro daugiau kaip 83 proc. visų planuotų priimti mokinių.


Šiais mokslo metais į profesines mokyklas planuojama priimti per 19 tūkstančių mokinių.
Dalis profesinio mokymo įstaigų jau surinko planuotą mokinių skaičių, taip pat kreipiasi į ministeriją prašydamos leisti sudaryti papildomas grupes.

Didžioji dauguma iš pareiškusiųjų norą mokytis profesinėse mokyklose yra įgiję pagrindinį išsilavinimą ir siekia kartu su kvalifikacija įgyti vidurinį išsilavinimą. Taip pat 5 tūkst. kandidatų turi vidurinį išsilavinimą, o per 1 tūkst. - aukštąjį išsilavinimą.

Preliminariais duomenimis daugiausia jaunimas renkasi apdailininko (statybininko), automobilių mechaniko, virėjo, padavėjo ir barmeno, technikos priežiūros verslo darbuotojo profesinio mokymo programas.

Į profesines mokyklas priimami mokiniai nuo 14 metų. Jose galima įgyti kvalifikaciją arba kvalifikaciją kartu su pagrindiniu arba viduriniu išsilavinimu. Į profesines mokyklas taip pat tat priimami suaugę asmenys, kurie siekia patobulinti ar įgyti naują kvalifikaciją.

74 šalies profesinio mokymo įstaigos siūlo per 200 įvairių profesinio mokymo programų įvairiuose ūkio sektoriuose: architektūros ir statybos, gamybos ir perdirbimo, inžinerijos, kompiuterijos, meno, socialinių paslaugų, sveikatos priežiūros, transporto, žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės ir t.t.

Profesinis mokymas yra nemokamas pirmą kartą kvalifikaciją įgyti siekiantiems asmenims, pažangiems mokiniams mokamos stipendijos, jie aprūpinami bendrabučiu.

Visa informacija apie profesinių mokyklų programas, stojimo ir mokymosi sąlygas: www.aikos.smm.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24