Šalčininkų rajono savivaldybės stipendijos skirtos šešiems studentams

2023-04-14, 10:07
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Šalčininkų rajono savivaldybės stipendijos skirtos šešiems studentams salcininkai.lt nuotr.

Vienas prioritetinių Šalčininkų rajono savivaldybės tikslų – jaunų specialistų pritraukimas į Šalčininkų rajoną. Siekiant užtikrinti jaunų specialistų pritraukimą numatytas stipendijų skyrimas studentams, studijuojantiems Šalčininkų rajone trūkstamas specialybes.

Praėjusių metų pabaigoje Šalčininkų rajono savivaldybės taryba patvirtino Šalčininkų rajono savivaldybės stipendijų skyrimo universitetų studentams tvarkos aprašą, vėliau ir trūkstamų specialybių sąrašą. Vasario 6 dieną buvo paskelbtas kvietimas teikti prašymus stipendijoms gauti.

Iš viso Šalčininkų rajono savivaldybės administracijai pateikti šeši prašymai, kuriuos nagrinėjo Stipendijos skyrimo komisija. Siekdama objektyvaus ir tikslingo skyrimo, ji vertino pretendentų motyvacinį laišką, studijų kursą ir studento pažangą. Išnagrinėjus prašymus vienbalsiai nuspręsta teikti siūlymą Šalčininkų rajono savivaldybės tarybai skirti Šalčininkų rajono savivaldybės stipendijas šešiems studentams. Vakar, balandžio 13 d., su jais buvo pasirašytos sutartys dėl kasmėnesinės 250 eurų stipendijos už mokslo ir praktikos mėnesius, kuri bus išmokama du kartus per metus į jų nurodytą sąskaitą.

Pasirašę sutartis su Šalčininkų rajono savivaldybe ir gavę stipendijas studentai po studijų baigimo įsipareigojo tęsti profesinę veiklą vienoje iš Šalčininkų rajono savivaldybės pasiūlytų įstaigų ne trumpiau kaip 3 metus per 5 metų laikotarpį.

Stipendijos skirtos dviem mediciną studijuojantiems studentams, specialiąją pedagogiką ir socialinį darbą studijuojantiems studentams, taip pat dviem fizikos ir matematikos , o taip pat lenkų filologijos srities mokomojo dalyko pedagogikos programas studijuojantiems jaunuoliams.

Susirinkusius Savivaldybės salėje pasveikino Šalčininkų rajono savivaldybės Stipendijos skyrimo komisijos pirmininkas Gžegož Jurgo, kuris pabrėžė, kad šis susitikimas nėra vien formalus sutarčių pasirašymas, bet ir noras susipažinti su studentais.

„Malonu matyti pažįstamus veidus, nes kiekvienas iš Jūsų buvo aktyvus mokinys, dalyvaujantis olimpiadose, įvairiuose kituose renginiuose. Nusipelnėte šių stipendijų, o mes po kelių metų tikimės gauti gerus specialistus“, – kalbėjo G. Jurgo.

Studentės noriai papasakojo apie savo pirmus studijų žingsnius, nes keturios merginos yra pirmojo kurso studentės, viena – po metų baigia studijas.

„Pasirinkau socialinius mokslus, nes jau turiu darbo patirtį, noriu tobulėti ir ateityje būti gera specialiste“, – sako Inesa.

Eliza – busima medikė. Savo nelengvą studijų kryptį apibūdina trumpai: „Man patinka mokytis, tai kol kas nėra sunku.“

Susitikimo metu kalbėta ir apie Savivaldybės ir studentų įsipareigojimus. Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič pabrėžė stipendijų skyrimo svarbą ir atsakomybę.

„Tai rimtas pasirinkimas: ir Jūsų, ir mūsų. Mes įsipareigojame finansiškai, Jūs – po studijų baigimo dirbsite šiame rajone. Tačiau noriu pabrėžti, kad tai visų mūsų geras pasirinkimas. Mes turėsime gerus specialistus, Jūs dirbsite rajone, kuris nuolat plečiasi ir tobulėja. Turime gerą infrastruktūrą, geografinę padėtį, stengiamės sukurti kuo geresnes sąlygas gyvenimui. Esu įsitikinės, kad čia bus gera dirbti“, – pasakė Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič, linkėdamas merginoms sėkmės moksluose.

Sutartis pasirašė Eliza Viktorija Sinkevič (Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Medicinos akademijos Medicinos fakulteto 1 kurso studentė), Katažyna Puraitė (Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijos bakalauro studijų Specialiosios pedagoginės pagalbos programos 1 kurso studentė), Adriana Chačkovska (Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijos bakalauro studijų Mokomojo dalyko pedagogikos programos 1 kurso studentė), Viktorija Mackevič (Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijos bakalauro studijų Mokomojo dalyko pedagogikos programos 1 kurso studentė), Inesa Voronecka (Vilniaus kolegijos Pedagogikos fakulteto pirmosios pakopos koleginių studijų Socialinio darbo studijų programos 3 kurso studentė). Sutarčių pasirašyme nedalyvavo Edvin Vasilevski (Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto 4 kurso studentas).

www.salcininkai.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24