Spausdinti šį puslapį

Vilniaus rajono Bezdonių Julijaus Slovackio gimnazija turės naują priestatą

2022-04-09, 09:41
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vilniaus rajono Bezdonių Julijaus Slovackio gimnazija turės naują priestatą vrsa.lt nuotr.

Vilniaus r. Bezdonių Julijaus Slovackio gimnazijos laukia džiuginančios permainos – bus statomas naujas ir šiuolaikinis priestatas, kuriame įsikurs bendruomenės ilgai laukta sporto salė ir scena. Projektą finansuos Vilniaus rajono savivaldybė ir draugija „Wspólnota Polska“ („Lenkų bendrija“).

Aptarti projekto eigą ir kitus aktualius su priestatu susijusius klausimus, vakar į Vilniaus r. Bezdonių Julijaus Slovackio gimnaziją atvyko: Lenkijos Respublikos ambasados Lietuvos konsulė Irmina Šmalec, Bendradarbiavimo su Polonija ir lenkais užsienyje departamento atstovai su direktoriaus pavaduotoju priešakyje Zbigniewu Ciocek (lenk. Zbigniew Ciosek, zastępca dyrektora Departamentu Współpracy z Polonią i Polakami za Granicą MSZ) bei Vilniaus rajono savivaldybės atstovai: administracijos direktorė Liucina Kotlovska, Švietimo skyriaus vedėja Sofija Segen ir vyr. specialistas Konrad Michalkevič. Visus atvykusius svečius svetingai pasitiko gimnazijos direktorė Veslava Voinič bei mokiniai, surengę svečiams koncertą.

Nauja sporto salė – ilgai lauktas ir svarbus projektas visai Bezdonių bendruomenei

Vilniaus r. Bezdonių Julijaus Slovackio gimnazijos direktorė V. Voinič neslepia, kad šis projektas – tai naujas puslapis gimnazijos istorijoje. Pasak direktorės, sporto salės labai trūksta ne tik gimnazijos bendruomenei, bet ir visai netoli ugdomiems ikimokyklinukams.

„Šis projektas – be galo reikšminga investicija mūsų visai bendruomenei. Labai džiaugiuosi, kad pagaliau turėsime modernią ir gražią sporto salę, kurios trūko ne tik mums, bet ir Ikimokyklinio ugdymo skyriui, kurie pagal poreikį bus čia mielai laukiami. <...> Čia galėsime ne tik sportuoti, bet ir organizuoti bendruomenės renginius. Viliuosi, kad mokymasis patogioje ir modernioje aplinkoje paskatins moksleivius siekti dar aukštesnių tikslų bei rezultatų“, – sako direktorė.

Naujo priestato statyba kainuos beveik 2 mln. Eur. Didžiąją lėšų dalį skirs Vilniaus rajono savivaldybė, likusią dalį skirs Lenkijos Respublikos užsienio reikalų ministerija iš valstybės biudžeto per draugiją „Wspólnota Polska“.

Dviejų aukštų priestate be sporto salės taip pat bus įrengta rūbinė, dušas, tualetai, mokytojų kambarys ir scena. Priestatas suprojektuotas iš sporto aikštelės pusės su atskiru įėjimu ir privažiavimu, leidžiančiu patogiai naudotis popamokine veikla visai Bezdonių bendruomenei.

Projektą planuojama įgyvendinti per 36 mėnesius, tačiau yra numatyta galimybe darbus pratęsti 12-ai mėnesiu.

Greitu metu bus pasirašyta rangos sutartis ir pradėti statybos darbai.

Tai ne pirma investiciją į švietimą Bezdonių miestelyje. 2019 m. Vilniaus rajono Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinėje mokykloje iškilmingai atidarytas apie 700 kv. m. ploto mokyklos priestatas, kuris sukūrė moksleiviams bei mokytojams modernią, saugią ir malonią mokymosi aplinką.

Modernus mokyklos priestatas, kuriame įrengtos erdvios klasės ir universali salė – Vilniaus rajono savivaldybės biudžeto lėšomis finansuotas projektas, kurio bendra vertė siekė apie 778 tūkst. Eur. Mokyklos priestatas buvo statytas 2017-2018.

Pateikta informacija išreiškia tik autoriaus požiūrį ir negali būti tapatinama su oficialia Lenkijos Respublikos užsienio reikalų ministerijos pozicija.

vrsa.lt

Komentuoti