Vilniaus ir Šalčininkų rajonų švietimo įstaigos apdovanotos konkurse „Geriausia mokykla – geriausias mokytojas“

2021-11-27, 11:12
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vilniaus ir Šalčininkų rajonų švietimo įstaigos apdovanotos konkurse „Geriausia mokykla – geriausias mokytojas“ © L24.lt (Marlena Paškovska)

Jau 27 kartą Lietuvos lenkų mokyklų mokytojų draugija „Macierz Szkolna“ išrinko ir Vilniaus Simono Konarskio gimnazijoje vykusiose iškilmėse apdovanojo geriausias Lietuvos lenkiškas mokyklas ir geriausius jose dirbančius mokytojus. Apdovanojimus ir įvertinimus pelnė septynios Vilniaus rajono švietimo įstaigos, o už ypatingus nuopelnus švietimui ir ugdymui įteikti šeši Lenkijos švietimo ir mokslo ministro Švietimo komisijos medaliai Vilniaus rajono savivaldybės švietimo įstaigų atstovams. Lenkijos švietimo ir mokslo ministro Švietimo komisijos medalį pelnė ir Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst.

Kaip ir kasmet, geriausios mokyklos buvo renkamos keturiose kategorijose – Vilniaus miesto mokyklos, rajonų miesto tipo gyvenviečių mokyklos, Vilniaus rajono mokyklos ir Šalčininkų rajono mokyklos.

Šventės proga gimnazijoje susibūrė ne tik mokyklų bendruomenės, Lietuvos lenkų mokyklų mokytojų draugijos „Macierz szkolna“ atstovai kartu su pirmininku Juzefu Kvetkovskiu, bet ir garbūs svečiai: Europos Parlamento narys, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkas, Lietuvos lenkų sąjungos pirmininkas Valdemar Tomaševski, Seimo nariai, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovai: Rita Tamašunienė, Beata Petkevič, Česlav Olševski, Lenkijos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerijos atstovai, Lenkijos Respublikos ambasados Lietuvoje antroji sekretorė, konsulinio skyriaus vadovė Irmina Šmalec (Irmina Szmalec), Ministrės pirmininkės patarėjas Artur Liudkovski, draugijos „Wspólnota Polska“ pirmininkas Dariuš Piotr Bonislavski (Dariusz Piotr Bonisławski), Vilniaus krašto savivaldybių valdžios, Švietimo skyrių atstovai ir kiti garbūs svečiai.

Geriausios mokyklos – geriausio mokytojo iškilmėse dalyvavusi ir Lenkijos švietimo ir mokslo ministro Švietimo Komisijos medalį už ypatingus nuopelnus švietimui ir ugdymui pelniusi Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst padėkojo už skirtą apdovanojimą ir savo kalboje skyrė padėkos ir sveikinimo žodžius visiems Vilniaus rajono pedagogams, kurių pastangų dėka švietimo įstaigos sulaukia gerų rezultatų bei ugdo pavyzdinius mokinius.

„Garbingi tie, kurie nėra abejingi Vilniaus krašto likimui. Nuoširdžiai dėkoju už skirtą apdovanojimą, dėkoju Lietuvos lenkų mokyklų mokytojų draugijai „Macierz Szkolna“, dėkoju mokytojams už sunkų ir kilnų darbą, už bendrus, kartu kryptingai pasiektus tikslus. (...) Šie puikūs rezultatai dar kartą liudija apie sudėtingą ir tikslingą mokytojų ir mokyklų administracijų darbą, apie nuoseklias mokinių pastangas. Dėkoju už pastangas, kurias įdėjote į ugdymo ir švietimo procesą bei neįkainojamą indėlį į jaunimo galimybių ir talentų tobulinimą. Šią dieną matome sėkmingus bendro darbo rezultatus. Jie liudija apie bendrą ir rezultatyvų darbą, kurio tikslas yra mūsų vaikų švietimas – mūsų visų ir Vilniaus krašto ateitis. Nuoširdus ačiū už Jūsų pastangas“, – sveikinimo žodžius apdovanojimų iškilmėse tarė Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst.

Susirinkusius svečius džiugino mokyklos paruoštas pasirodymas, po kurio buvo įteikiami ilgai laukti apdovanojimai.

Geriausias švietimo įstaigas „Macierz Szkolna“ išrenka pagal valstybinių egzaminų rezultatus, atsižvelgiant į 17 kriterijų. Atsižvelgiama taip pat į priėmimo į studijas rezultatus.

Šiemet Lenkijos švietimo ir mokslo ministro Švietimo Komisijos medaliais už ypatingus nuopelnus švietimui ir ugdymui apdovanoti:

Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst;
Maišiagalos kun. J. Obrembskio gimnazijos istorijos metodologijos mokytoja Valerija Adomaitis;
Rudaminos Ferdinando Ruščico gimnazijos direktorė Žaneta Jankovska;
Nemėžio šv. Rapolo Kalinausko gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Jadvyga Pumpalavičienė;
Nemenčinės darželio direktoriaus pavaduotoja Valerija Račinska;
Vilniaus rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vyr. specialistė Božena Šarandina.

Ketvirtus metus iš eilės geriausios mokyklos nominaciją tarp geriausių Vilniaus rajono švietimo įstaigų gavo Vilniaus r. Mickūnų gimnazija (direktorė Malgožata Radevič).

Lietuvos lenkų mokyklų mokytojų draugija „Macierz Szkolna“ pagyrimo raštais taip pat apdovanojo 3 Vilniaus rajono gimnazijas:

Vilniaus r. Nemenčinės Konstanto Parčevskio gimnazija (direktorius Tadeuš Grigorovič)
Vilniaus r. Nemėžio šv. Rapolo Kalinausko gimnazija (direktorius Zbigniev Maciejevski)
Vilniaus r. Maišiagalos kun. Juzefo Obrembskio gimnazija (direktorė Alfreda Jankovska)

Pagyrimo raštai taip pat įteikti 3 Vilniaus rajono pagrindinėms mokykloms:

Vilniaus r. Sudervės Mariano Zdziechovskio pagrindinė mokykla (direktorė Renata Starkienė)
Vilniaus r. Šumsko pagrindinė mokykla (Direktorė Inessa Korvel)
Vil­niaus r. Pake­nės Čes­lovo Milošo pag­rin­dinė mokykla (direktorė Janina Malyško).

Nugalėtojų būryje buvo ir Šalčininkų rajono atstovai – rajono meras Zdzislav Palevič, LR Seimo narė Beata Petkevič, Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Halina Smykovska, Kalesninkų L. Narbuto gimnazijos direktorė Mirena Garackevič, Zavišonių lopšelio -darželio „Varpelis“ direktorė Irina Davlidovič ir Stanislav Peško iš Jašiūnų.

Po 27-ojo konkurso „Geriausia mokykla – geriausias mokytojas“, kurį tradiciškai organizavo Lietuvos lenkų mokyklų mokytojų draugijos „Macierz Szkolna“ pirmininkas Juzef Kvetkovskij (lenk. Józef Kwiatkowski), apdovanojimų įteikimo buvo pristatyta, kad šių metų konkurse apdovanota 12 gimnazijų, 9 pradinės mokyklos ir 90 mokytojų.

Nugalėtojų gretose taip pat Šalčininkų r. Dieveniškių Adomo Mickevičiaus gimnazija (Šalčininkų rajono mokyklų kategorijoje), Šalčininkų Jano Sniadeckio gimnazija (rajono miestų kategorijoje), Šalčininkų r. Dainavos ir Pabarės pagrindinės mokyklos (pagrindinių mokyklų kategorijoje). Apdovanojimas taip pat įteiktas Šalčininkų r. Jašiūnų Mykolo Balinskio gimnazijai.

Didžiuojamės ir sveikiname!

vrsa.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24