Spausdinti šį puslapį

„Apple“ naujienos: netikėti „iPhone“ nustatymai, naujos „iOS 14.5“ funkcijos

2021-04-20, 11:27
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Apple“ naujienos: netikėti „iPhone“ nustatymai, naujos „iOS 14.5“ funkcijos Shiwa ID / Unsplash asociatyvi nuotr.

Veido atpažinimas dėvint kaukę, nauji „emoji“ veideliai, galimybė keisti „Siri“ balsą ir integracija su žaidimų konsolėmis. Tai tik kelios „iOS 14.5“ operacinės sistemos beta versijos funkcijų. Jos jau greitai bus prieinamos visiems vartotojams nuo „iPhone 6s“ iki „iPhone 12“ serijos modelių.

Jūsų dėmesiui – Arnoldas Lukošius, „Tele2“ Inovacijų biuro“ ekspertas, pristato naujas operacinės sistemos funkcijas, dalinasi naudingais „iPhone“ telefonų nustatymais ir pasakoja, ko galime tikėtis pirmajame šių metų „Apple“ renginyje.

Naudingiausios „iOS 14.5“ funkcijos

Naujausius telefonų modelius reguliariai pasiekia operacinės sistemos atnaujinimai, kurie suteikia daugiau įvairovės ir kontrolės vartotojams. Naujausia „iOS“ versija įprastai pasirodo kartu su naujos kartos „iPhone“, tačiau kasmet pavasario pradžioje „Apple“ pristato dar vieną reikšmingą atnaujinimų paketą. Ši naujoji testinė „iOS 14.5“ beta versija pažėrė pluoštą naujų įdomių funkcijų.

Veido atpažinimas dėvint kaukę. Ankstesniuose operacinės sistemos atnaujinimuose jau atsirado galimybė naudotis veido atpažinimo technologija net ir dėvint veido kaukę. Dabar ši funkcija bus perkelta ir į „Apple Watch“. Nuo šiol galėsite lengvai ir greitai atrakinti telefoną su savo „Apple Watch“ laikrodžiu. Tiek su kauke, tiek ir be jos. Aktyvavę šią funkciją ir bandydami atrakinti savo „iPhone“, akimirksniu gausite pranešimą į „Apple Watch“, kad jūsų telefonas buvo atrakintas su laikrodžiu.

Nauji „emoji“ veideliai. Naujoje operacinės sistemos versijoje rasime net 217 naujų „emoji“. Tarp jų bus keli nauji veideliai, pavyzdžiui, veidas, iškvepiantis orą ar veidas su besisukančiomis akimis. Sąraše yra daug įvairių naujų ir atnaujintų simbolių nuo sutvarstytos širdies iki atsinaujinusių ausinių. Taip pat pridėta papildomų odos tonų ir lyties pasirinkimų jau seniau egzistavusioms ikonoms. Visas naujienas apie „emoji“ galite rasti specialiame „Emojipedia“ puslapyje.

Naujas „Siri“ balsas. Suteikiant dar daugiau personalizavimo galimybių, nuo šiol vartotojai galės pakeisti automatinį moterišką virtualaus asistento „Siri“ balsą į kitą pasirinktą.

Papildomi privatumo nustatymai. Su kiekvienu operacinės sistemos atnaujinimu, „iOS“ pristato naujų funkcijų dar didesnei privatumo apsaugai. Pavyzdžiui, dabar kiekviena nauja programėlė privalės atsiklausti ar gali naudoti jūsų duomenis bei stebėti jūsų veiksmus. Tai suteiks dar daugiau saugumo ir padės apsaugoti jūsų asmeninius duomenis.

Integracija su žaidimų konsolėmis. Kompiuterinių žaidimų mėgėjus pradžiugins žinia, kad nuo šiol naujausias „PlayStation“ ir „Xbox“ žaidimų konsoles galėsite prijungti prie savo telefono. Tai leis naujausius žaidimus žaisti tiesiog savo išmaniuoju.

Naujoji operacinė sistema „iOS 14.5“ jau greitai turėtų būti prieinama visiems vartotojams, tačiau jei laukti nenorite, galite tapti „Apple Beta Software“ programos dalyviu ir išbandyti ją jau dabar. Programa vienija technologijų entuziastų bendruomenę, kurie pirmieji išbando įvairias naujas funkcijas, teikia inžinieriams savo atsiliepimus ir pastebėjimus. Užsiregistruoti dalyvauti programoje galima svetainėje beta.apple.com.

Jums tereiks prisijungti su savo „Apple ID“, sutikti su sąlygomis ir spustelėti mygtuką „iOS“. Tai padarius teliks paspausti „Get Started“ (liet. Pradėti) ir „Enroll your Apple Device“ (liet. Užregistruoti jūsų „Apple“ įrenginį) bei sekti tolesnes instrukcijas. Pabaigę registraciją, nueikite į telefono nustatymus ir paspauskite „Software Update“ (liet. Programinės įrangos atnaujinimas) bei pasirinkite „iOS 14.5“. Teliks parsisiųsti paketą ir jį instaliuoti.

„iPhone“ nustatymai, kuriuos verta pakoreguoti

Naujausiuose „iPhone“ telefonų modeliuose ir dabartinėje „iOS 14“ operacinėje sistemoje yra daugybė paslėptų funkcijų, kurių daugelis net nesame girdėję. Pristatome kelias, kurių verta paieškoti ir pritaikyti savo poreikiams.

Pranešimai apie skambutį. Ankstesnėse „iOS“ versijose praleisti skambučio buvo praktiškai neįmanoma. Pranešimas apie naują skambutį atsirasdavo visame ekrane. Tačiau „iOS 14“ šios funkcijos nebeliko. Informacinė žinutė apie skambutį dabar atrodo taip pat, kaip ir bet kurios kitos programėlės pranešimas. Jei visgi norėtumėte grįžti prie ankstesnio formato, galite tai padaryti nuėję į telefono nustatymus, paspaudę „Phone“ (liet. Telefonas), „Incoming Calls“ (liet. Įeinantys skambučiai) ir „Full Screen“ (liet. Visas ekranas).

Originalios ekrano užsklandos. Mažai kas žino, kad nuėję į savo „iPhone“ nustatymus, ten galite rasti gražių ir originalių darbalaukių savo telefono ekranui. Pasirinkite skiltį „Wallpaper“ (liet. Darbalaukio fonas) ir paspauskite „Choose a New Wallpaper“ (liet. Pasirinkti naują darbalaukio foną). Čia rasite kelias skirtingas darbalaukių fonų grupes ir galėsite išsirinkti sau patikusią ekrano užsklandą. Kiekvieno darbalaukio apačioje pamatysite mažą pusiau baltą, pusiau juodą apskritimą. Tai reiškia, kad šie fonai turi tiek įprasto, tiek tamsiojo režimo versijas ir keičiasi priklausomai nuo to, kurį režimą tuo metu esate įsijungę.

Ryškesnis ir lengviau skaitomas tekstas. Jei dažnai skaitote ilgus tekstus, straipsnius ar dokumentus savo telefone, pakoreguokite teksto dydį ir ryškumą tam, kad skaitymas būtų lengvesnis ir malonesnis. Tai padaryti labai lengva. Eikite į „Settings“ (liet. Nustatymai), susiraskite skiltį „Display & Brightness“ (liet. Ekranas ir ryškumas). Naujai atsivėrusiame lange pasirinkite „Text Size“ (liet. Teksto dydis). Čia rasite slinktį, kuri padės nustatyti jums tinkamą teksto šrifto dydį. Skaityti bus dar patogiau šiek tiek paryškinus tekstą. Toje pačioje skiltyje suraskite pasirinkimą „Bold Text“ (liet. Ryškus tekstas). Aktyvavus šią funkciją, visi tekstai akimirksniu taps ryškesni.

Tamsusis režimas. Jau minėtas tamsusis režimas naudingas tausojant savo įrenginio bateriją. Taip pat jį verta naudoti esant prastam apšvietimui. Režimą įjungsite telefono nustatymuose pasirinkę „Display & Brightness“ (liet. Ekranas ir ryškumas) ir „Appearance“ (liet. Išvaizda) skiltyje pažymėję „Dark“ (liet. Tamsus).

„Netrukdyti“ režimas. Jei norite susikaupti darbui ar pailsėti nuo telefono pranešimų, išbandykite specialų „Do Not Disturb“ (liet. Netrukdyti) režimą. Jį greičiausiai įjungsite telefono valdymo centre spustelėję mėnulio ikoną. Tokį ramybės laiką galite suplanuoti iš anksto. Nueikite į telefono nustatymus ir pažymėkite „Do Not Disturb“ (liet. Netrukdyti). Tuomet paspauskite „Scheduled“ (liet. Suplanuoti) ir pasirinkite norimą laiko intervalą. Pavyzdžiui, šį režimą galite įsijungti miego valandomis. Taip būsite užtikrinti, kad niekas jūsų nesutrukdys ir nepažadins iš saldaus miego.

Komentuoti