„Jonas Paulius II visada buvo, yra ir bus su mumis“

2020-10-16, 08:03
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
„Jonas Paulius II visada buvo, yra ir bus su mumis“ salcininkai.lt nuotr.

„Jonas Paulius II visada buvo, yra ir bus su mumis“ – šie žodžiai lydėjo šiandien vykusio Šalčininkų lenkų trečiojo amžiaus universiteto surengto renginio dalyvius. Šventėje taip pat dalyvavo Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič, mero pavaduotoja Beata Petkevič, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gžegož Jurgo, Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Regina Markevič.

Šalčininkų lenkų trečiojo amžiaus universiteto narių iniciatyva – tai pagarbos išraiška Jono Pauliaus II asmenybei ir jo darbams. Todėl susirinkusieji žiūrėjo vaizdo įrašus apie šį didį lenką, skyrė jam dainas, dainavo jo mylimiausius kūrinius, deklamavo eilėraščius, dalijosi prisiminimais.

Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič, kalbėdamas apie šio Popiežiaus reikšmę kiekvienam tikinčiajam, priminė, kad Šalčininkų rajone prieš daugelį metų atsirado pirmoji atminimo lenta Eišiškėse, vėliau jo garbei pavadintos gatvės Eišiškėse ir Šalčininkuose, Šalčininkuose, Eišiškėse, Kalesninkuose pastatyti paminklai.

„Šį žmogų reikia atminti, gerbti, puoselėti jo atminimą, kiek tai leis savo paties vidiniai įsitikimai ir žmogiškosios savybės. Žmogui reikia autoriteto, be jo visuomenėje nepavyks būti, todėl gyvenime ieškome kryptį nurodančių ženklų. Galime džiaugtis, kad turime tokį autoritetą, šiandien apie jį kalbame. Nepakartojamas ir stiprus – Jonas Paulius II“, - kalbėjo meras Zdzislav Palevič.

Liaudies dailininkė Ana Krepštul taip pat laikė jį dvasiniu autoritetu, skyrė jam savo maldas. Į sceną pakilusi Jos sesuo Danuta Moločko pasakojo, kad Hania išsiuvinėjusi Popiežiui paveikslą, skyrusi jam keturis paveikslus.

„Joną Paulių II mylėjo visi, mano šeima taip pat, ypatingai – mano sesuo Hania. Sunkiomis akimirkos ji prašė Popiežiaus dvasinės pagalbos. Svarbus įvykis sesers gyvenime – Popiežiaus Jono Pauliaus II palaiminimo laiškas. Vienas iš jam skirtų paveikslų pristato Dievo Motinos globojamas Tabariškes, kuriame ji pavaizduota virš mūsų bažnyčios“, - pasakojo D. Moločko.

Renginio pabaigoje į Šalčininkų lenkų trečiojo amžiaus universiteto studentus kreipęsis pirmininkas Antoni Jankovski priminė, kad prieš 10 metų, kai šis universitetas žengė pirmuosius žingsnius, organizacija iškėlė tikslą – žengti šio didžio lenko keliu. Todėl studentai keliavo po Lietuvą, Lenkiją, Latvija, lankėsi 38 vietovėse, kuriose buvo Jonas Pauliaus II.

„Dažnai į keliones su mumis vyko kunigai ir pasakojo mums apie šį Popiežių, tačiau mums rūpėjo ne važiuoti, o suprasti jo skleidžiamas tiesas“, - pasakė A. Jankovski, renginio pabaigoje paskelbęs naujų mokslo metų pradžią ir linkėjęs visiems sėkmės.

Šalčininkų šv. apaštalo Petro parapijos klebonas kun. Ruslan Vilkel taip pat dalinosi savo prisiminimais apie kunigystės kelio pradžią, sutapusią su Popiežiaus mirtimi. Po jo žoidžių renginio dalyviai visi kartu atliko dainą „Abba Ojcze“.

Inesa Suchocka

salcininkai.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24