Spausdinti šį puslapį

110-asis Butrimonių mokyklos jubiliejus

2020-09-26, 13:43
Įvertinkite šį įrašą
(7 balsai)
110-asis Butrimonių mokyklos jubiliejus salcininkai.lt nuotr.

„Tai svarbus įvykis mūsų mokyklai ir visai Butrimonių bendruomenei. Prieš 110 metų Butrimonyse pradėjo kurtis mokykla. Iš pradžių savo patalpų ji neturėjo, bet turėjo pakilų ketinimą ugdyti jaunąją kartą. Šis tikslas lydi mus iki šiol“, – pasakė Butrimonių Anos Krepštul gimnazijos direktorė Teresa Savel sveikindama mokinius, mokytojus, tėvus ir svečius, susirinkusius šventėje, skirtoje mokyklos Butrimonyse įsteigimo 110 - osioms metinėms.

Renginys prasidėjo polonezu, kurį atliko vyriausi gimnazijos mokiniai. Su mokyklos istorija susirinkusius supažindino kronikos skaitytojas, primindamas svarbiausius storos knygos įvykius. Čia įrašyta, kaip 1970 m. kūrėsi aštuonmetė mokykla, o po dviejų metų ji reorganizuota į vidurinę mokyklą, 1985 m. perkelta į naują pastatą, pavadinta dailininkės Anos Krepštul garbei 2008 m., apie gimnazijos statuso suteikimą 2013 m. Apie gimnazijos istoriją taip pat priminė eksponatai vietos muziejuje, o apie šių dienų įvykius – stendai koridoriuje.

„Mokykloje svarbiausias yra mokinys. Tai Jūs, Butrimonių mokyklos mokiniai, šiandieninio šventinio koncerto metu parodėte, kad esate didžiulė perspektyva savo gyvenvietėje ir visame rajone. Už tai noriu Jums visiems, Jūsų pedagogams, kurie paruošė Jus šiam renginiui, o taip pat ir Jūsų tėvams, kurie patikėjo savo vaikus šiai mokyklai, nuoširdžiai padėkoti. Nuoširdžiai Jums linkiu, kad mokykla gyvuotų kaip viena darni šeima ir būtų pavyzdžiu kitoms švietimo įstaigoms“, – šventės metu pasakė Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič.

Perduodamas jubiliejinį sveikinimo raštą gimnazijos direktorei Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič taip pat įteikė padėkos raštus mokytojoms – Anai Jasinskai ir Irenai Petuchovai.

Į susirinkusius salėje taip pat kreipėsi Šalčininkų rajono mero pavaduotoja Beata Petkevič, šios gimnazijos absolventė, skyrusi padėkos žodžius pedagogams už vaikų ir jaunų žmonių ugdymą. Ji taip pat dalinosi prisiminimais apie A.A. lenkų kalbos mokytoją Janiną Sakson, kurios pavyzdžiu sekė net 40 auklėtinių.

Į šventę atvyko garbingi svečiai: Butrimonių parapijos klebonas Juzef Aškelovič, Butrimonių seniūnijos seniūnė Vanda Belska, Šalčininkų rajono savivaldybės tarybos nariai ir gimnazijos absolventai Tadeuš Rudzis ir Anton Bandalevič, Šalčininkų rajono lenkų mokyklų tėvų forumo pirmininkė Renata Cytacka, Anos Krepštul sesuo Danuta Moločko ir svečiai iš Lenkijos.

Atvykusių laukė įspūdingas koncertas, kuriame pasirodė gimnazijos bendruomenė, nuo mažiausių mokinių iki dvyliktokų, jį vainikavo mokytojų pasirodymas. Visi šventės dalyviai atminimui nusifotografavo bendrai nuotraukai.

salcininkai.lt

Komentuoti