„Microsoft Teams“ papildė du lietuvių sukurti įrankiai

2020-08-12, 11:27
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Microsoft Teams“ papildė du lietuvių sukurti įrankiai Pranešimo spaudai autorių iliustracija

JAV programinės ir techninės įrangos gamintojai „Microsoft“ atvėrus bendradarbiavimo platformos „Teams“ kodą programuotojams, šia galimybe pasinaudojo Lietuvos IT sprendimų kompanija „Baltic Amadeus“. Lietuviai pristatė du „Teams“ skirtus įrankius, kuriuos kiekvienas gali atsisiųsti ir naudoti nemokamai.

Lietuvių sukurtas programėles „Retro“ ir „Scrum Poker“ jau patvirtino „Microsoft“, jas šiuo metu nemokamai galima atsisiųsti iš „Teams Store“ arba „Microsoft AppSource“ parduotuvių.

Aptariami įrankiai buvo sukurti, atsižvelgiant į koronaviruso pandemijos verslui sukeltus iššūkius – jie padeda užtikrinti kokybišką ir reguliarų grįžtamąjį ryšį bei tinkamai įvertinti, kiek laiko reikės paskirtoms užduotims atlikti.

„Teams“ platformos privalumus vartotojai labiausiai įvertino būtent šiemet – ji tapo nepakeičiamu pagalbininku per karantiną, skirtu dokumentų dalijimuisi, pokalbiams su kolegomis, susitikimams su klientais, vaizdo konferencijoms ir kt. Patys aktyviai naudojame „Teams“ įmonės vidinėje komunikacijoje, todėl nusprendėme čia pritaikyti ir savo sukurtus įrankius. Nors iš pradžių juos naudojome įmonės viduje, galiausiai nusprendėme pasiūlyti nemokamai išbandyti visiems vartotojams“ – sako „Baltic Amadeus“ personalo ir marketingo vadovas Darius Dužinskas.

Reagavo į koronaviruso iššūkius verslui

Programėlė „Retro“ sukurta siekiant užtikrinti grįžtamąjį ryšį įmonės viduje ir organizuoti reguliarius projektų ar darbų aptarimus (retrospektyvas). Įrankis leidžia palikti atsiliepimus kolegoms, komandoms ir projektams, balais įvertinant kompetencijas. Jei projektas ilgalaikis, pagal šiuos atsiliepimus galima spręsti apie jo eigą, o išsakomi komentarai ir patarimai komandoms padeda tobulinti jų darbo procesus.

„Atliekant kasdienius darbus, dažnai net nepagalvojama, kad iššūkiai, kurie mums neduoda ramybės, gali būti greitai ir efektyviai išspręsti, tiesiog užtikrinus aiškų grįžtamąjį ryšį. Ypač tai aktualu dirbant nuotoliniu būdu. Ieškojome, kaip galėtume sustiprėti šioje srityje, bet neradę tinkamo įrankio sukūrėme jį patys. Tokiu būdu skatiname komandų narius kalbėtis, reguliariai aptarti, ką reikėtų toliau tęsti ir vystyti, o ką – koreguoti“, – aiškina D. Dužinskas.

Prie programėlės „Retro“ kūrimo prisidėjo ir „Baltic Amadeus“ specialistai, ir įmonės vykdomos studentų programos „IT Challange“ dalyviai. Tai buvo jų praktinė užduotis ir pirmasis rimtas projektas.

Užtruko vos porą savaičių

Savo ruožtu kitas aptariamas įrankis „Scrum Poker“ iš pirmo žvilgsnio gali kiek priminti žaidimą. Tačiau jis skirtas komandoms, kurioms svarbu įvertinti, per kiek laiko bus atlikta konkreti užduotis.

Programėlės veikimo principas yra itin paprastas – kiekvienas komandos narys išsirenka kortelę su skaičiumi, tuomet kortelės atskleidžiamos ir rezultatai aptariami. Po balsavimo didžiausią ir mažiausią skaičių pasirinkę komandos nariai gali argumentuoti savo pasirinkimą. Šis procesas kartojamas, kol komanda susitaria dėl vieningo užduoties atlikimo laiko.

Šią aplikaciją „Baltic Amadeus“ specialistai sukūrė vos per porą savaičių. „Scrum Poker“ komandoje dirbo 4 asmenys.

Siūlo išbandyti nemokamai

Šiuo metu tiek „Scrum Poker“, tiek „Retro“ įrankiai visiems „Teams“ naudotojams prieinami nemokamai, skelbiama pranešime spaudai.

„Koronaviruso sukelta pandemija išmušė iš kasdienės rutinos ir paaštrino tam tikras problemas, nesvetimas kiekvienam dirbančiam komandoje. Tačiau net ir įprastu metu neretai pamirštama, kad dalykai, kurie mums – kasdienybė, gali būti efektyvesni. Svarbu suprasti, kad bet kokiems iššūkiams galima rasti sprendimo būdus, tik reikia kalbėtis ir ieškoti išeičių kartu“, – sako D. Dužinskas.

Ateityje „Baltic Amadeus“ specialistai sukurtas programėles ketina tobulinti, įtraukti naujų pritaikymo galimybių. Siekiama, kad įrankiai padėtų komandų nariams bendradarbiauti ir tobulėti, o verslui – augti ir efektyvinti savo veiklos rezultatus.

„Retro“ programėlę nemokamai galima parsisiųsti čia: https://appsource.microsoft.com/lt-lt/product/office/WA200001892?tab=Overview

„Scrum Poker“ programėlę nemokamai galima parsisiųsti čia: https://appsource.microsoft.com/lt-lt/product/office/WA200001850?tab=Overview

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24