Spausdinti šį puslapį

Permainos Eišiškių gimnazijoje

2020-07-01, 17:32
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Permainos Eišiškių gimnazijoje salcininkai.lt nuotr.

Šiandien pasirašyta sutartis dėl Eišiškių gimnazijos remonto, statybininkai pradeda paruošiamuosius darbus. Po remonto darbų gimnazijos bendruomenės laukia pagerėjusios darbo ir mokymosi sąlygos.

Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktorius Josif Rybak ir UAB „A&T Statyba“ direktorius Andžej Vinčo pasirašė darbų atlikimo sutartį, pagal kurią Eišiškių gimnazijoje bus suremontuota apie 2650 kv. m patalpų. Pagal Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos įgyvendinamą projektą „Eišiškių gimnazijos modernizavimas“ gimnazijoje bus remontuojamos valgyklos, virtuvės ir rūbinės patalpos, laiptinės, kabinetai ir koridoriai kiekviename aukšte. Remonto darbų metu bus keičiami vandentiekio ir nuotekų tinklai, elektros instaliacija, ryšių tinklai, įrengiama ventiliacija. Statybos ir architektūros skyriaus duomenimis, Eišiškių gimnazijos pastatas statytas keliais etapais, pradžia – 1940 m., 1956 m. ir 1973 m. pastatyti nauji korpusai. Prieš 14 metų atlikti pastato renovacijos darbai.

Pasirašę sutartį Savivaldybės administracijos direktorius Josif Rybak, Statybos ir architektūros skyriaus vedėja Veslava Rutkovskaja ir specialistas Darjuš Parvickij, Investicijų ir strateginio planavimo skyriaus vedėja Donata Ašmankevičienė kartu su UAB „A&T Statyba“ direktoriumi Andžejumi Vinčo aptarė darbų atlikimo specifiką, eiga ir terminus. Anot A. Vinčo, trijų aukštų korpusą, esantį į kairę nuo pagrindinio įėjimo, ir valgyklos patalpas planuojama suremontuoti iki rugsėjo 1 d. dienos. Ardymo darbus valgyklos patalpose statybininkai pradės jau šiandien.

„Projektas yra didelis ir prioritetinis, iki rugsėjo 1 d. reikia spėti suremontuoti vieną korpusą. Tikiuosi glaudaus ir konstruktyvaus bendradarbiavimo visais projekto realizavimo klausimais. Taip pat kviečiu palaikyti glaudžius ryšius su gimnazijos bendruomene“, – pasakė Savivaldybės administracijos direktorius Josif Rybak.

Gimnazijos direktoriaus Roberto Sliževskio teigimu, rugpjūčio pabaigoje bus svarstomos ugdymo organizavimo galimybės po rugsėjo 1 d., tačiau tai priklausys nuo to, kiek remonto darbų bus atlikta.

Investicijų ir strateginio planavimo skyriaus vedėja Donata Ašmankevičienė pasakoja, kad įgyvendinant šį projektą gimnazijoje bus atnaujinta virtuvės ir valgyklos įranga, šiuolaikiškai bus įrengti chemijos ir informacinių technologijų kabinetai. Dar viena naujovė – persirengimo spintelės mokiniams.

Šiuo metu Eišiškių gimnazijoje lygiagrečiai realizuojamas dar vienas projektas, kuris numato sanitarinių mazgų remontą: rūsyje (keturi sanitariniai mazgai ir pagalbinė patalpa) ir pirmame aukšte (du sanitariniai mazgai ir persirengimo patalpa šalia sporto salės).

Praėjusių metų rudenį Šalčininkų rajono savivaldybė įgyvendino gimnazijos teniso salės atnaujinimo projektą. Nuo birželio pradžios gimnazijos teritorijoje realizuojamas stadiono atnaujinimo projektas.

Informaciją parengė Inesa Suchocka

salcininkai.lt

Komentuoti