Plagiato aptikimo programų rinkoje lyderiauja lietuviai

2020-05-13, 16:20
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Plagiato aptikimo programų rinkoje lyderiauja lietuviai pixabay.com asociatyvi nuotr.

Įmonių grupės „Švietimo inovacijų institutas Plagiatas.lt“, kuriančiosplagiato aptikimo programinę įrangą, atstovas Artūras Vinckevičius įsitikinęs, kad lietuviai gali tapti lyderiais interneto nišoje ir daryti didelius darbus, net kurdami tokioje nedidelėje šalyje kaip Lietuva. Tai įrodo vyro atstovaujamos įmonių grupės sukurta programa, kuri yra viena iš populiariausių šios paslaugos tiekėjų Italijoje, Lenkijoje, Vengrijoje ir Slovakijoje bei absoliuti lyderė Latvijoje.

Italijoje ir Lenkijoje užima lyderiaujančias pozicijas

Pasak lietuviškos plagiato aptikimo sistemos plagiatas.ltatstovo A. Vinckevičiaus, didžiausią dalį įmonės „Švietimo inovacijų institutas Plagiatas.lt“ pajamų pyrago „atsiriekia“ jų vartotojai italai, po jų seka Lenkijos, Vengrijos, na ir galiausiai – gimtoji rinka, kur plagiatą tikrinasi Lietuvos studentai.

„Pavyzdžiui, Italijoje individualių naudotojų-studentų grupėje mūsų valdoma svetainė noplagio.it užima virš 25% rinkos ir rungiasi su pasaulinėmis milžinėmis „Turnitin“ ir „Grammarly“ – mums tai yra didžiulis pripažinimas“, – sako pašnekovas.

Lenkijoje lietuvių valdoma svetainė dalinasi pusę rinkos su vietiniu senbuviu, rašoma pranešime spaudai.

Neseniai Lietuvių įmonių grupė išplėtojo savo veiklą ir kitoje Europos šalyje – Vengrijoje, kur virš 15 tūkst. studentų kas mėnesį naudojasi vengriškąja plagiato sistema.

Kaimyninėje Latvijoje rezultatų teko palaukti

A. Vinckevičius pasakoja, kad nuo latviškos sistemos paleidimo 2015 m., jis pats asmeniškai aplankė visų Latvijos universitetų ir kolegijų vadovybes bei jų atstovams pasakojo apie savo įmonės siūlomą plagiato tikrinimo sistemą.

„Latvijoje rezultatų teko palaukti, bet dabar lietuvių sukurta plagiato tikrinimo sistema latviams yra vienintelė šioje šalyje ir kiekvienas latvių studentas savo darbų originalumą tikrinasi būtent mūsų plagiato aptikimo programoje“, – tikina pašnekovas.

Taip pat, anot A. Vinckevičiaus, jų įmonės sukurtos plagiato aptikimo programos yra gerai žinomos Kolumbijoje, Brazilijoje bei Graikijoje.

Dideli darbai iš mažos Europos šalies

A.Vinckevičius atkreipia dėmesį, kad studentai – gan reiklūs vartotojai, mėgstantys kokybiškai suteiktą paslaugą, todėl įmonė orientuojasi, kad plagiato aptikimas vyktų greitai ir tiksliai, nes tai yra kriterijai, kurių reikalauja šiuolaikinis akademinis jaunimas. Žinoma, tobulumo siekis svarbus ne tik tam, kad klientas mėgtų produktą, bet ir siekiant išlaikyti lyderio pozicijas.

„Yra juokaujama, kad vokiečių interneto pramonė yra visiškas niekis, palyginus su automobilių pramone. Tuo tarpu Lietuvoje situacija priešinga – gerų automobilių negaminame, bet galima tapti lyderiu interneto nišoje ir tęsti pasaulio užkariavimą, net kurdami tokioje nedidelėje šalyje kaip Lietuva. To mes ir siekiame“, – prisipažino plagiatas.ltatstovas.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24