Tarptautinis projektas „Šiaurės šalių literatūros savaitė“ Avižienių gimnazijos pradinėse klasėse

2018-11-22, 13:09
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Tarptautinis projektas „Šiaurės šalių literatūros savaitė“ Avižienių gimnazijos pradinėse klasėse Organizatorių nuotr.

„Šiaurės šalių literatūros savaitė“ puoselėja garsinį skaitymą, šiaurietišką pasakojamąją tradiciją ir literatūrą,, skatina ieškoti įvairių skaitymo formų ir netradicinių aplinkų.


Pirmadienis yra didžioji skaitymų diena. Tai svarbiausia Šiaurės šalių literatūros savaitės diena. Būtent tą dieną stengiamasi pritraukti kuo daugiau dalyvių. Tuo pačiu metu įvairiomis kalbomis Šiaurės ir Baltijos šalyse daugiau kaip 2000 vietų skaitomos ištraukos iš šiaurietiškų knygų.

Lapkričio 12 dieną, 9 val., visų šalių projekto dalyviams vyko projekto pirmasis skaitymas „Auštant“. Knygos „Superherojų vadovas“ pristatymas.

Degant žvakėms gimnazijos salėje, mokiniai, mokytojos ir gimnazijos bibliotekininkė dalyvavo diskusijoje apie superherojus, mokiniai aiškinosi žodžių „vadovas“ ir „superherojus“ reikšmes, kūrė savo knygos viršelį, susipažino su pagrindine heroje Lisa.

Antrą projekto dieną pradinių klasių mokiniai klausėsi mokytojų skaitomos knygos „Superherojų vadovas“ skaitymų, aptarė tekstą, svarstė, ką galėtų nuveikti, jeigu turėtų stebuklingą raktą, bandė jį pasigaminti.

Trečiadienis, trečia projekto diena, prasidėjo uždegant žibintus ir iš jų lauke suformuojant širdelės formą. Mokiniai taip simbolizavo gerumą, šviesą, aušrą, šilumą.

Kas slepiasi po kauke? Ketvirtą dieną projekto dalyviai išklausė instrukcijas, kaip pasidaryti tokią kaukę, kokią dėvi knygos „Superherojų vadovas“ pagrindinė veikėja Lisa. Mokiniai aptarė, ką nuveiktų, jeigu turėtų stebuklingų galių...

Nereikia daug, kad galėtumei pasijusti tikru superherojumi. „Šiaurės šalių literatūros savaitės“ projekto paskutinę dieną, pradinių klasių mokiniai rašė laišką pagrindinei herojai Lisai, piešė piešinius, kuriuose vaizdavo save superherojaus vaidmeny, atsakė į viktorinos klausimus, dalinosi savo įspūdžiais.
Šiaurės šalių bibliotekų savaitė baigėsi, bet liko jausmas, kad susiradome naują draugę Lisą, kad superherojumi gali tapti kiekvienas, liko šiltas knygos prisilietimas prie mokinio širdies ir džiugios, smalsios akys, ieškančios bibliotekoje tarp daugybės knygų savo knygos.

Tad skaitykime, pasakokime, dalykimės su draugais savo įspūdžiais, patirkime paslaptingą Šiaurės šalių literatūros skleidžiamą nuotaiką!

Pradinių klasių mokytoja Nida Pileckienė

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24