Spausdinti šį puslapį

Prestižiniame QS EECA reitinge KTU prasibrovė į geriausiųjų 50-uką

2018-10-31, 09:58
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Prestižiniame QS EECA reitinge KTU prasibrovė į geriausiųjų 50-uką KTU nuotr.

Spalio 31 d. „QS World University Rankings“ aukštųjų mokyklų reitingų organizatorių paskelbtuose naujausiuose „QS Emerging Europe and Central Asia 2019“ (QS EECA) reitingo rezultatuose Kauno technologijos universitetas (KTU) ne tik pagerino savo pozicijas pagal penkis kriterijus, bet ir pateko į reitinguotų universitetų 50-tuką.

Šio reitingo tikslas – įvertinti besivystančių Europos ir centrinės Azijos šalių aukštojo mokslo įstaigas. Šiemet buvo vertinamos daugiau nei 450 institucijų, iš kurių reitinguojamos tik 305 geriausios. Tarp reitinguojamų aukštųjų mokyklų iš viso pateko 8 studijų ir mokslo institucijos iš Lietuvos.

KTU QS EECA reitinge dalyvauja jau kelerius metus iš eilės, rašoma pranešime spaudai. Šiais metais Universitetas pagerino savo rezultatus net pagal 5 kriterijus iš 11 (įskaitant ir bendrąjį reitingo balą) ir pateko tarp 50 geriausiųjų besivystančių Europos ir centrinės Azijos šalių universitetų.

Augantį universiteto populiarumą tarp mokslininkų bei pasitikėjimą universiteto absolventais atspindi stabilus KTU pozicijų gerinimas vertinant reputaciją tarp akademinio personalo ir darbdavių. Būtent šie kriterijai yra ypatingai svarbūs siekiant įvertinti aukštojo mokslo institucijos veiklos kokybę, nes jie sudaro 50 proc. galutinio įvertinimo, likę 8 kriterijai sudaro kitą pusę.

Šių metų reitinge reputacijos tarp akademinio personalo kriterijaus įvertį KTU pagerino ir pakilo dvejomis pozicijomis aukščiau. Reputacijos tarp darbdavių kriterijaus įvertis kilo viena pozicija aukščiau – šiuo metu Universitetas užima 26 vietą tarp visų reitinge vertintų institucijų. Tai geriausias KTU pasiektas rezultatas ir aukščiausia vieta iš visų atskirai vertinamų reitingo kriterijų.

Vertinant tarptautinių studentų kiekio įvertį, KTU savo poziciją QS EECA reitinge pagerino net šešiomis vietomis. Be to, šiemet KTU studentų ir dėstytojų skaičiaus santykis pagerėjo daugiau nei 24 proc.

Net 8 pozicijomis kilo Universiteto pozicija vertinant darbuotojų, turinčių daktaro mokslinį laipsnį, kriterijų. Dešimtadaliu padidėjo ir mokslinių darbų skaičius, tenkantis vienam akademiniam darbuotojui.

Didžiausias pokytis šiais metais pastebėtas vertinant KTU internetinio puslapio įtakos ir kokybės kriterijų, kuriame Universiteto rezultatas pagerėjo mažiausiai 17 pozicijų.

Komentuoti