Mokytis pageidauja vis daugiau senjorų

2011-10-22, 16:45
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Mokslo metus Klaipėdos universitete pradėjo ir senjorai. Besimokančiųjų brandaus amžiaus studentų gretas šiemet papildė dar apie porą šimtų senjorų.
Į pirmąją naujų mokslo metų paskaitą Trečiojo amžiaus universiteto antrojo kurso studentai rinkosi gerokai anksčiau. Senjorai nekantravo kibti į mokslus, praneša LTV „Panorama“.

„Aš baigiau Vilniaus universitetą, bet dabar, kai yra laisvo laiko, nutariau pratęsti mokslus. Tuo labiau, kad sveikatos pagrindu“, – teigė antro kurso studentas Romualdas Sinkevičius.
„Tingėt netingim, bet būna momentų, kada blogai jautiesi. Sveikatingumo kursą praėjusiais metais visą išlankėme“, – kalbėjo antro kurso studentė Aldona Bičkauskienė.
„Diplomą nežinau kur dėsiu, jau diplomus naikinu. Tokio amžiaus sulaukus diplomas ne toks reikalingas. Reikalingesnės žinios. Geriau pabūti, pabendrauti. Čia darom dėl savęs, ne dėl kažko“, – tvirtino antrakursė Elena Dalia Poteliūnienė.
Sveikatos fakulteto dekanas pastebi, kad tokių smalsių studentų galėtų pavydėti kiekvienas universitetas. Jau nuo rugpjūčio vidurio fakulteto telefonas kaito nuo senjorų   skambučių. Jie teiravosi apie paskaitas, dėstytojus. Pastaruosius maloniai stebino ir senjorų lankomumas.
„Esant pūgom ir labai šaltam orui aš nesitikėjau sutikti tiek studentų, bet studijų dieną, kai vyksta paskaitos, sulaukdavome tokio pačio jų skaičiaus. Tai rodo, kad šie žmonės yra labai motyvuoti, jie žino ko nori. Jie siekia žinių“, – teigė Klaipėdos universiteto Sveikatos fakulteto dekanas prof. dr. Artūras Razbadauskas.
Trečiojo amžiaus universitete Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakultete studijuoja daugiau kaip 700 antrakursių. Prie jų prisijungė per 200 garbingo amžiaus pirmojo kurso studentų.
„Planuojam senjorams papasakoti, kokios yra programos Lietuvos asmens sveikatos priežiūros lygmenyje organizuojamos, kad jie aktyviai dalyvautų tose programose. Taip pat numatytos paskaitos apie širdies kraujagyslių ligas, kaip jas valdyti, kaip gyventi“, – apie studijas pasakojo Klaipėdos universiteto Sveikatos fakulteto plėtros koordinatorė dr. Natalija Istomina.
Paskaitos senjorams vyksta du kartus per mėnesį, o dvejus metus trunkantys mokslai nemokami.

Klaipėda, Švietimas, Senjorai, Trečiojo amžiaus universitetas
    
Marija Gabrienė
LTV „Panorama“

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24