Atsistatydina Klaipėdos universiteto rektorius

2018-04-16, 14:16
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Atsistatydina Klaipėdos universiteto rektorius Pranešimo spaudai autorių nuotr.

Klaipėdos universiteto rektorius prof. habil. dr. Eimutis Juzeliūnas traukiasi iš KU rektoriaus pareigų, taip suteikdamas naujajai universiteto Tarybai galimybę atnaujinti universiteto vadovybę, kuriai tektų misija įgyvendinti šios aukštosios mokyklos veiklos reformą.

Siūlymą dėl galimybės keisti vadovybę E. Juzeliūnas jau buvo numatęs KU veiklos optimizavimo priemonių plane, kurį įteikė LR Vyriausybei vasario mėnesį. Pateiktame siūlyme numatoma KU administracijos pertvarka, kurią planuojama atlikti 2018 m. vasario–birželio mėnesiais. Pertvarka būtų pradėta išrinkus naująją KU Tarybą, kuriai pradėjus dirbti rektorius baigtų darbą. Tada būtų paskirtas laikinai einantis rektoriaus pareigas vadovas ir skelbiami rektoriaus rinkimai. Jau kitą savaitę planuojama naujosios Tarybos veikla.

E. Juzeliūno teigimu, „tai galimybė naujajai Tarybai atsakingai pradėti darbą, išrenkant rektorių ir formuojant jo komandą, taip būtų užtikrinta abipusė atsakomybė“.

Šiuo metu Klaipėdos universitete rektoriaus ir Tarybos kadencijų laikotarpiai nesutampa. Dabartinėje situacijoje rektoriaus kadencija baigtųsi kitais metais ir tektų skelbti naujus rinkimus įsibėgėjus naujos Tarybos darbui. Todėl E. Juzeliūnas savo atsistatydinimu kiek įmanoma sumažina laiko skirtumą tarp Tarybos ir rektoriaus rinkimų. Taip sinchronizuojama abiejų valdymo organų veikla ir užtikrinama sklandesnė tarpusavio sąveika.

KU Tarybos pirmininkas Arnoldas Šileika šį KU rektoriaus sprendimą palaiko: „Pagrindiniai motyvai buvo tokie, kad Tarybos darbas baigiasi, o ir iki jo kadencijos pabaigos liko metai. Yra parengtas universiteto pokyčių planas, kurį reikia įgyvendinti. Šiame plane taip pat buvo numatyta, kad galbūt reikia naujos komandos, kuri tą planą ir įgyvendintų. Likus metams laiko, reikėtų suburti naują komandą, prorektorius, o profesionalų žmogų surasti ir įdarbinti tik vieneriems metams, nežinant, kas bus po jų, būtų pakankamai sudėtinga. Vienas etapas praeitas, būtinos reformos įvykdytos, universitetas išliks savarankiškas, kurs inovacijų ekosistemą. O įgyvendinti pokyčių planą, ko gero, iš tiesų reikia naujos ambicingos lyderių komandos, kad universitetas taptų stiprus lyderis“, – kalbėjo A. Šileika.

Be to, E. Juzeliūnas, žengdamas šį žingsnį, siekia paneigti vyraujantį mitą, kad universitetų rektoriai priešinasi reformoms ir laikosi įsikibę savo postų. Savo atsistatydinimu E. Juzeliūnas sudaro sąlygas rinkti naują universiteto vadovybę, kuri geriausiai galėtų įgyvendinti numatomą būtiną pertvarką ir turėtų pasitikėjimą. Pasak E. Juzeliūno, toks jo sprendimas suteikia Klaipėdos universitetui „restarto“ galimybę – pasitelkus naujas pajėgas ir energiją įgyvendinti pokyčius.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24