Spausdinti šį puslapį

Lenkų mokyklose Lietuvoje ir toliau mokoma tik lenkiškai

2011-10-13, 20:45
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Nepaisant naujo Lietuvos švietimo įstatymo, visos pamokos Lietuvos lenkų mokyklose ir toliau vyksta tik lenkų kalba.
Tai Lenkijos naujienų agentūrai PAP pareiškė Vilniaus rajono vicemeras Janas Mincevičius.

„Niekas nepasikeitė. Taip, kaip ir iki šiol, visi dalykai lenkų mokyklose dėstomi lenkų kalba“, – teigė J. Mincevičius ir pabrėžia, kad „įstatymo nepaisymas yra pilietinio nepaklusnumo išraiška bei noro mokytis gimtąja kalba demonstracija.“  Tai, pasak jo, vyksta tėvų pageidavimu.
„Tie, kas nori, kad jų vaikai mokytųsi lietuviškai, siunčia vaikus į lietuviškas mokyklas. Tie, kas nori mokytis lenkiškai, eina į lenkiškas. Tėvai pasirašo su mokykla sutartį, kurioje numatytas visų dalykų dėstymas gimtąja kalba ir ta sutartis yra įgyvendinama“, – dėsto lenkų žiniasklaidai J. Mincevičius, argumentuodamas, kad   „geografijos ir istorijos pamokose reikia mokytis tų dalykų, o ne lietuvių kalbos“.
Kad niekas nepasikeitė, agentūrai patvirtino ir Šalčininkų rajono savivaldybės švietimo skyriaus vadovė Regina Markievič
„Lenkai neatsisakys teisės mokytis gimtąją kalba. Vienintelė išeitis iš susidariusios padėties yra sugrąžinti buvusį įstatymą“, –   Lenkijos žiniasklaidai tvirtina Vilniaus rajono vicemeras.

Nijolė Druto
Lietuvos radijas
www.lvcom.eu

Komentuoti