Spausdinti šį puslapį

Minios moksleivių užplūdo parodą „Studijos 2018“

2018-02-08, 14:37
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Minios moksleivių užplūdo parodą „Studijos 2018“ Pranešimo spaudai autorių nuotr.

Baleto ir šiuolaikinės muzikos pasirodymu šįryt parodų ir kongresų centre LITEXPO prasidėjo tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda „Studijos 2018“. Šių metų parodos akcentas – BŪSIU LIETUVAI. Parodos organizatoriai pirmą kartą lankytojus kviečia ir į naujai rekonstruotus pirmuosius rūmus.

„Gyvename ketvirtosios pramonės revoliucijos etape, kuriam būdingi itin greiti pokyčiai visose srityse – sparčiai besivystančios technologijos keičia pasaulį ir mus. Netolimoje ateityje dirbsime darbus, kurie šiandien dar neegzistuoja, studijuosime specialybes, kurios šiandien dar nesukurtos, todėl parodoje „Studijos 2018“ kalbame ne apie tai, ką studijuoti. Pagrindinė žinia, kurią norime perduoti lankytojams – ta, kad svarbiausia yra gebėjimas nuolat mokytis ir įgyti naujas kompetencijas, kurių nepakeis šiuolaikinės technologijos. Visi parodos pašnekovai šias kompetencijas įvardina panašiai – kūrybiškumas, skaitmeninis raštingumas, gebėjimas greitai priimti sprendimus, dirbti komandoje bei įsisavinti informaciją taps svarbiausiu įrašu CV. Išugdyti šias savybes – didžiulis iššūkis, kalbėti apie tai – parodos „Studijos 2018“ tikslas.“ – sako Parodų grupės vadovė J. Masiulienė.

Parodoje šiemet susibūrė 285 mokymo, verslo organizacijos iš 17 šalių, veikia 11 renginių erdvių, vyks daugiau nei 200 atvirų paskaitų, susitikimų, diskusijų. Paroda užima 5 temines sales: karjeros planavimo mugė „Renkuosi profesiją“, verslas jauniems, studijos užsienyje ir aukštasis mokslas Lietuvoje.

Parodos akcentas – BŪSIU LIETUVAI. Tam skirta nauja salė, kurioje galima susipažinti, kokios inovacijos yra sukuriamos Lietuvos aukštosiose mokyklose ir kaip idėjos virsta realiais rinkos produktais. „Kūrėjų erdvė“ įkvėpta jaunimo iniciatyvos būsiu_ subūrė progresyviausius lietuvos startuolius, mokslo ir technologijų parkus, jaunuosius kūrėjus. Čia bus demonstruojami išradimai, robotai, dronai, 3d printeriai ir kitos inovacijos sukurtos šalyje. Šios erdvės turinį formuoja dirbantys, kuriantys ir įkvepiantys savo sričių specialistai.

Parodoje kviestiniai svečiai, tarp jų žinomi Lietuvos politikos, verslo, mokslo, kultūros atstovai, kalbės apie tai, kad čia, Lietuvoje, žymiai lengviau sugalvoti verslą, kurio dar niekas nedarė, taip pat tapti savo srities lyderiais bei išgarsėti. Konkurencijos turime žymiai mažiau nei didelėse valstybėse, todėl kiekvienas turi galimybę pasiekti savo tikslų.

16-oji tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda STUDIJOS 2018 ir ryškūs jos svečiai – parodų ir kongresų centre LITEXPO vasario 8, 9, 10 dienomis.

Komentuoti