Moksleiviai rinksis aptarti ateities mokyklos perspektyvas

2011-09-22, 10:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šių metų rugsėjo 23 dieną Lietuvos mokiniai pirmą kartą rinksis į moksleivių forumą, kuriame diskutuos bei aptars ateities mokyklos modelius, perspektyvas su dėstytojais, mokytojais, švietimo darbuotojais bei savo bendraamžiais tema „ATEITIES MOKYKLA: ką galime padaryti šiandien?“.

Pranešimas spaudai

Mokinių forumą organizuoja „Harmoningos asmenybės institutas“ kartu su „Nacionalinė moksleivių akademija“, kurio pagrindinis tikslas – formuoti jaunąją kartą, kuri padėtų naujus pamatus Lietuvos mokyklos „atgimimui“.
Pasak forumo svečio prof. Michailo Kaziniko, šiandien švietimo sistema yra pačioje didžiausioje krizėje. Viskas, kas mokykloje buvo perduodama iš kartos į kartą, viskas, kuo iki šiol didžiavosi švietimas, dabar tapo senamadiška ir atsilikę.

Egle Dauniene copy

Eglė Daunienė

„Pasauliui ir Lietuvai labai reikia „kūrėjų“ – žmonių, kurie gali surasti mūsų problemoms reikalingus sprendimus“, - sakė VšĮ „Nacionalinė moksleivių akademija“ direktorė Eglė Daunienė.
„Šiandien mes susiduriame su fragmentinio mąstymo problema.  Pasaulį mes matome „gabaliukais”, neįžvelgiame visumos, sistemos. O kūrėjo ugdyme reikalingas visuminis pasaulio suvokimas, panoraminis mąstymas, kuris leistų gimti naujoms idėjoms, veikloms“, - kalbėjo Harmoningos asmenybės instituto įkūrėja Rasa Balčiūnienė.
9-12 klasių moksleiviai forume  patys ieškos ir atras gyvas mokymosi formas, padedančias tapti savo gyvenimo KŪRĖJAIS.  O jų įžvalgų sintezė kokią jie norėtų matyti mokyklą bei ką gali padaryti patys, kad mokykla būtų kitokia, bus pristatyta 2011 m. rugsėjo 28-29 dienomis Harmoningos asmenybės instituto integralinės erdvės konferencijoje “XXI amžiaus renesansas: inovatyvios mokymosi ir bendradarbiavimo formos”.
Forume dalyvauja mokiniai iš Plungės, Palangos, Panevėžio, Vilniaus savivaldybių.
Forumas įvyks Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerijos Ovaliojoje salėje.

 

Apie Harmoningos asmenybės institutą

 

Harmoningos asmenybės institutas – visuomenės, organizacijų ir lyderystės vystymosi inovatorius. Institutas rengia sąmoningumą plečiančius ir mąstymo pokyčius skatinančius mokymus ir projektus, verslo, švietimo ir visuomenės vystymo srityse. Institutas kuria ir įgyvendina socialines technologijas, žmogaus ir organizacijų potencialo vystymo programas, visuomenės suinteresuotų žmonių grupių atviros erdvės forumus, konferencijas. Aukštųjų mokyklų studentams institutas rengia gyvenimo kūrėjo mentalitetą formuojančias „Jaunųjų lyderių studijas“. Bendrojo ugdymo srityje institutas vysto veiklas, skatinančias mokyklos, kurioje mokomasi gyventi, vystymąsi.  Harmoningos asmenybės instituto veiklos kryptis – post-industriniame ekonominiame ir visuomenės kontekste pasirengusios veikti organizacijos, lyderiai ir visuomenė.

 

Apie VšĮ „Nacionalinė moksleivių akademija“

 

Tai didžiausia Lietuvoje pelno nesiekianti neformaliojo ugdymo organizacija, nuo 2004 m. užsiimanti gabių ir didelį potencialią turinčių Lietuvos mokinių ugdymu. Nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos, gabiausiems mokiniams suteikiamos sąlygos nemokamai mokytis pas geriausius Lietuvos ir kitų šalių mokytojus bei dėstytojus. Šią nuotolinio mokymo mokyklą per 7 veiklos metus baigė virš 1100 jaunuolių, kas antras iš jų – tarptautinės ar šalies olimpiados prizininkas. Programos dalyviai stoja į aukštąsias mokyklas, didelė dalis studijuoja garsiuose užsienio universitetuose (Oxford, Cambridge, MIT, Jacobs ir kt.).

Daugiau informacijos suteiks:
Rūta Kaupinytė
Harmoningos asmenybės instituto komunikacijos vadovė
El. p. : Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Tel.: +370 682 16731

Ieva Uogintaitė
VšĮ „Nacionalinės moksleivių akademijos“ atstovė ryšiams su visuomenė
El. Paštas: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Tel.: + 370 601 17496

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24