Svajojantys tapti medikais dar turi šansą studijuoti nemokamai

2017-08-08, 08:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Svajojantys tapti medikais dar turi šansą studijuoti nemokamai © M.Paliuškevič nuotr.

Rugpjūčio 10 dieną prasidės papildomas Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendram priėmimui organizuoti (LAMA BPO) priėmimo į aukštąsias mokyklas etapas. Šio priėmimo metu bus užpildytos visos laisvos valstybės finansuojamos ir valstybės nefinansuojamos vietos į studijų programas. Priėmimas vyks iki rugpjūčio 16 d., 17 val.

Asmenys, norintys studijuoti Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU), bet pagrindinio priėmimo metu negavę kvietimo, turi puikią galimybę LAMA BPO sistemoje dar kartą teikti paraiškas į savo norimas studijų programas. Papildomo priėmimo metu į valstybės finansuojamas ir valstybės nefinansuojamas vietas LSMU iš viso pasirengęs priimti 219 būsimų studentų.

Šiuo metu daugiausiai laisvų valstybės finansuojamų ir valstybės nefinansuojamų vietų yra šiose studijų programose (programos vykdomos nuolatine studijų forma):

Farmacija – 25; Medicina – 20; Odontologija – 20; Slauga – 15; Veterinarinė medicina – 20; Visuomenės sveikata – 20.

Apie tikslų laisvų valstybės finansuojamų ir valstybės nefinansuojamų vietų skaičių į konkrečias studijų programas asmenys sužinos teikdami paraiškas LAMA BPO sistemoje.

LAMA BPO duomenimis, kvietimą studijuoti LSMU valstybės finansuojamose studijų vietose jau priėmė 433 būsimi studentai, valstybės nefinansuojamose – 563.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24