Spausdinti šį puslapį

29 Vilniaus rajono abiturientai papildė Lietuvos šimtukininkų sąrašą

2017-07-18, 12:25
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
29 Vilniaus rajono abiturientai papildė Lietuvos šimtukininkų sąrašą vrsa.lt nuotr.

Vidurvasarį pasibaigusi abitūros egzaminų sesija atnešė gerų rezultatų Vilniaus rajono jaunimui. Dauguma abiturientų 2017 metais baigė vidurinio ugdymo programą ir sėkmingai išlaikė valstybinius bei mokyklinius brandos egzaminus. Gavusiems brandos atestatą beliko paskutinis žingsnis – pasirinkti ir įstoti į išsvajotas studijas.

Šiemet abiturientai daugiausiai rinkosi laikyti šiuos valstybinius brandos egzaminus: lietuvių kalbos ir literatūros, užsienio kalbų (anglų ir rusų), matematiką.

Didžiausia sėkmė rajono dvyliktokus lydėjo sprendžiant lingvistines (anglų, rusų, vokiečių kaip užsienio kalbų) žinių patikrinimo užduotis: geriau negu visos Lietuvos abiturientai išlaikė anglų kalbos (99,36 %) ir rusų (100 %) kalbų egzaminus. Palyginus su 2016 m., padidėjo abiturientų, laikiusių gamtos mokslų valstybinius brandos egzaminus, skaičius. Mokiniams gerai pavyko išlaikyti fizikos, geografijos, biologijos ir chemijos, o taip pat istorijos ir informacinių technologijų žinių patikrinimus. Deja, šiemet tarp 10,96 % visoje Lietuvoje neišlaikiusiųjų Lietuvių kalbos ir literatūros egzamino, sulaukusio nemažai neigiamų atgarsių, atsirado ir mokinių iš Vilniaus rajono – iš 326 abiturientų teigiamai įvertinti buvo 80,67 %. Kaip ir kiekvienais metais, 100 % tautinių mažumų gimnazijų abiturientų pasirinko laikyti gimtosios kalbos (lenkų ir rusų) egzaminą ir visi išlaikė.

Net 29 Vilniaus rajono abiturientai garbingai papildė Lietuvos šimtukininkų sąrašą, iš įvairių brandos egzaminų gavę aukščiausius įvertinimus. Šimtukus abiturientai gavo už užsienio kalbų (anglų ir rusų), matematikos, istorijos ir informacinių technologijų valstybinius brandos egzaminus. Kai kurie jų surinko po 2 šimtukus. Daugiausiai šimtukininkų parengė Nemėžio šv. Rapolo Kalinausko gimnazija – 6, Nemenčinės Konstanto Parčevskio ir Rudaminos „Ryto“ gimnazijos – po 5, Pagirių gimnazija – 3. Praėjusiais metais valstybinių egzaminų sesijos metu 100 balų pavyko gauti 33 abiturientams.

Kasmet Vilniaus rajono savivaldybė pagerbia geriausiai brandos egzaminus išlaikiusius abiturientus ir jų mokytojus, o taip pat gavusius brandos atestatą su pagyrimu. Šiemet tradiciškai vasaros pabaigoje Tarybos posėdžio metu Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst geriausius apdovanos padėkos raštais ir atminimo dovanomis.

2017 metų valstybiniuose brandos egzaminuose 100 balų gavo: Dmitrij Romancevič, Karina Fedorovič, Evelina Jakovič, Greta Katažyna Kovalevska, Agata Prokopovič, Karolina Veikšnia, Marlena Butkevič, Ryčard Lebed, Barbara Paketur, Elžbieta Vysocka, Patricija Martusevič, Deimantas Tumas, Marijus Jasinskas, Edvin Gvozdovič, Valerija Guseva, Eva Trusilevič, Rafal Babinski, Albert Lučun, Ryčard Lebed, Albert Antonovič, Vitalij Janukevič, Karina Giliun, Elza Kimbar, Ryšard Branicki, Dovid Jodka, Valdas Pileckas, Ivona Stefanovsk, Diana Pervenytė, Beata Gancevska.

vrsa.lt

Komentuoti