Kolegijos plečiasi į nedidelius miestus

2011-09-14, 05:29
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Varėnoje ir Jonavoje dirbantiems ir gyvenantiems studentams sudarytos sąlygos siekti mokslų Alytaus kolegijoje neišvykstant iš savo miestelio.
Pirmieji Alytaus kolegijos Varėnos studijų skyriaus studentai jau gavo studijų knygeles. Dvidešimt aukštojo mokslo pirmakursių neakivaizdžiai studijuoti pasirinko penkias specialybes pagal poreikius.

„Mokytis privertė gyvenimas. Pasirinkau statybinės inžinerinės sistemos specialybę, ne vadybą. Dirbau statyboje ir išmanau daug paprastų statybinių darbų“, – teigė kolegijos studentas Gediminas Gudaitis.
„Šiuo metu dirbu Varėnos verslo ir technologijos mokyklos sekretore. Baigiau Biržų žemės ūkio technikumą, zootechnikos specialybę. Tad išsilavinimą kaip ir turiu. Bet šiandien to nebepakanka“, – tvirtino kolegijos studentė Daiva Glėbienė.
Ištęstinių studijų Varėnoje ir Jonavoje trukmė – ketveri metai. Paskaitos vyks penktadieniais ir šeštadieniais.
„Buvo visokių skeptikų, kad nepasiseks. Bet iš tikrųjų norinčių buvo, skambino netgi po rugsėjo 1-osios, kurie nepastebėjo, kad grupė renkama. Jau kitiems metams žmonės turi minčių studijuoti, nes nenori išvažiuoti iš savo miesto“, – kalbėjo Alytaus kolegijos Varėnos studijų centro administratorė Rita Tamulevičienė.
„Mes tiesiog populiarinom savo turimas aukštųjų studijų programas. Ir žmonės rinkosi mokslus pagal poreikius.Kai kurie jau dirba buhalteriais, statybų versle, tad jiem tik inžinerinės ir socialinių mokslų programos yra reikalingos“, – sakė Alytaus kolegijos direktorė Danutė Remeikienė.
Kolegija, jei bus poreikis, žada plėstis ir į kitus nedidelius miestus.

    
Rūta Lankininkaitė
LTV „Šiandien“

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24